Carol Kaye oermoeder aller bassisten

Carol Kaye oermoeder aller bassisten

De videos's en playlist bij het uitgebreide artikel in De Bassist 66 okt-dec 2023

Carol Kaye is niet alleen een van de bekendste sessiebassisten ooit - het zal je verbazen op hoeveel hits ze heeft gespeeld - maar ze wist zich meer dan goed staande te houden in de toen nog door mann.....meer »»

Tisha Smit & Minor Citizen

Opnemen met Triggerfinger's Mario Goossens

In De Bassist 66 is Tisha Smit het De Bassist Talent. Tisha vertelde over de opnames die de band Minor Citizen met niemand minder dan Mario Goossens van Triggerfinger maakte. Dat verhaal lees je hier .....meer »»

De Basplaat van Bart Wijtman

Mavis Staples

In elke editie van De Bassist kiest een bekende collega zijn of haar Basplaat: een nummer of album dat op wat voor manier dan ook belangrijk is voor de loopbaan. Dit keer kiest Bart Wijtman een bijzon.....meer »»

Judith Renkema over haar basbegin

Een extra interview, muziek én een podcast

In De Bassist 66 lees je het interview met Judith Renkema, waarin ze vertelt over haar sessiewerk en haar soloalbum. In dit bijbehorende webartikel lees je een extra stukje interview over hoe ze is be.....meer »»

Mark Haanstra - Gespecialiseerd in veelzijdigheid

Loïs Lane, Lazarus en het Dutch Double Bass Festival

Op 13 en 14 oktober vindt het Dutch Double Bass Festival plaats. De Bassist is trots mediapartner en mede naar aanleiding van zijn optreden op dit festival, lees je in De Bassist 66 een interview met .....meer »»

John Coffey in beeld en geluid

En lees het bandinterview uit Musicmaker

In De Bassist 66 lees je een interview met John Coffey-bassist Richard van Luttikhuizen. Ook zusterblad Musicmaker sprak de band en in dat interview lees je alles over de stop, de pauze en de terugkee.....meer »»

Van slappen naar fingerstyle

De video bij de workshop van Barend Tromp

Barend Tromp is sinds jaar en dag workshopmedewerker van De Bassist en hij blijft ons ook verbazen met zijn prachtige workshops, bijzondere playlists, goede video's en zelfs twee boeken. Dank je wel v.....meer »»

Extra's bij het interview met Josh Paul

Fanboy, podcaster bassfreak

Josh Paul was bassist van Suicidal Tendencies, Infectious Grooves en Daughtry, maar hij was ook de host van Dunlop Presents Bass Freq’s: een podcastserie met uitsluitend grote namen. Zeg maar de int.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken