Bouw je eigen gitaar of bas en doe mee aan de DIY Kit Challenge van Thomann

Bouw je eigen gitaar of bas en doe mee aan de DIY Kit Challenge van Thomann

Win prijzen met de bouwpakketten voor gitaar, ukelele of bas

Kant-en-klare gitaarbouwpakketten zijn niet nieuw. Met de #DiyKitChallenge moedigt Thomann je aan om creatief te zijn. Een bouwpakket is goedkoop en zo klaar, maar het maken van een uniek (en goed spe.....meer »»

Marko Hietala verlaat Nightwish

Lees hier de hele verklaring

Met een bijzondere bericht op facebook neemt Marko Hietala afscheid van zijn band Nightwish. Je leest zijn gehele verklaring in dit bericht......meer »»

Olivier Thiery

Klassiek grooven in een selfiemuseum

Contrabassist in het Concertgebouworkest en zestien leerlingen aan het Conservatorium van Amsterdam. Stil zitten zat er voor bassist Olivier Thiery nooit in, tot de Corona-pandemie. Bam. Concerten en .....meer »»

De Bas Top 50 - gekozen door de lezers van De Bassist

Beluister ze allemaal in onze Spotify playlist

Jij koos, samen met alle andere lezers van De Bassist, de beste basnummers ooit. Als bassist ken je de meeste nummers natuurlijk, maar vast niet alles. Alle 50 songs staan daarom in één Spotify-play.....meer »»

Aguilar DB 599 Compressor

Nieuwe compressor van Aguilar

Niet elke bassist houdt ervan, maar compressiepedalen kunnen een handig stuk gereedschap zijn. Zo ook deze nieuwe van Aguilar......meer »»

Nux Mighty Bass 50BT

Niet nix

Zoek je een bescheiden versterker voor thuis die wel veel opties heeft? Dan is deze versterker van Nux wel wat voor jou......meer »»

Win een Jackson JS2 Spectra bas

  • 26-06-2015 15:07 |

Jackson – onderdeel van Fender – heeft met de JS2 Spectra een prima basisbas in huis, die het vooral in de zwaardere muzieksoorten goed kan doen. Niet voor niets is Megadeth's David Ellefson de 'p.....meer »»

Yamaha BB734A

Een gewone bas met bijzondere eigenschappen

Op het eerste gezicht is de vernieuwde Yamaha BB een gewone bas, totdat je ziet hoeveel aandacht voor detail er is. Je leest het door op het pdf-logo te klikken......meer »»

Barend Tromp Six Against Four

Nieuw album van Barend Tromp

Bassist Barend Tromp is van alle markten thuis en dat is ook te horen op zijn nieuwe plaat die je meeneemt op reis......meer »»

Release van de Week: Royal Blood - Typhoons

Vandaag verschenen - 30 april 2021

Royal Blood is een echte bassistenband en natuurlijk kwam zanger/bassist Mike Kerr al met een groot interview voorbij in De Bassist. Het duo komt vandaag met hun derde album: Typhoons. En die is best .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken