IM Henny Vrienten

IM Henny Vrienten

Een grootheid is niet meer

Op 25 april is Henny Vrienten in het bijzijn van zijn familie overleden. Hij werd slechts 73 en ondanks dat hij al gestopt was met optreden vanwege ziekte komt het als een klap voor iedereen die hem k.....meer »»

De bascollectie van Vrienten

Nog meer bassen en hoe een gestolen Dingwall na een jaar weer opdook

De Bassist kreeg exclusief toegang tot de bascollectie van Henny Vrienten. Er was zoveel moois te zien, dat we een heel magazine hadden kunnen vullen. We houden het graag divers, dus hieronder vind je.....meer »»

Interview: Henny Vrienten

Doe Maar-legende over zijn bascollectie

Nadat we Henny steeds vaker mooie bassen op instagram zagen posten, was onze nieuwsgierigheid gewekt. We belden met de Sesamstraat-componist en we werden uitgenodigd in zijn prachtige huisstudio om al.....meer »»

Music Man Joe Dart II Bas

Nieuwe signature van Vulfpeck bassist

Met zijn strakke pompende lijnen heeft Joe Dart duidelijk een stempel gedrukt in de baswereld. Music Man bracht al eerder een bas van hem uit en nu is er een tweede versie......meer »»

Een miljoen keer Julia Hofer

Boegbeeld op bas

Ze is inmiddels een bekend gezicht. Met haar Bass Lines-video‚Äôs voor Thomann (van Abba tot Pino) maakt ze wereldwijd furore. Maar natuurlijk doet ze veel meer dan dat. Chinouk sprak uitgebreid met h.....meer »»

Harley Benton JJ & JP Bassen

Spotgoedkope nieuwe modellen van Harley Benton

Voor een degelijke basgitaar hoef je tegenwoordig niet meer zoveel te betalen en Harley Benton is hierin handig op ingesprongen......meer »»

Xander Vrienten met vrienden naar WestergasTheater

Shows met Tim Knol, Brigitte Kaandorp en Cato van Dijck.

Dit voorjaar geeft muzikant Xander Vrienten drie eenmalige shows in het WestergasTheater in Amsterdam. In Xander Vrienten X WestergasTheater nodigt hij zijn muzikale vrienden uit voor een unieke reeks.....meer »»

Golden Earring na zestig jaar gedwongen om te stoppen

Gitarist George Kooymans heeft spierziekte ALS en kan niet meer spelen

Na niet minder dan zestig jaar is er een einde gekomen aan de Golden Earring. Onlangs werd bekend dat gitarist, voornaamste componist en incidentele leadzanger George Kooymans aan de progressieve zenu.....meer »»

Alle Basgasten podcasts verzameld

Basgasten komt tot stand in samenwerking met De Bassist

Basgasten is een podcast die in samenwerking met de Bassist gemaakt wordt door Hidde Roorda, zelf bassist en medewerker van de Bassist. In zijn podcasts spreekt hij bekende bassisten om te praten over.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken