RIP Rudy Englebert

RIP Rudy Englebert

Bassist van onder meer Vitesse en the WIld Romance overleden.

Vanochtend bereikte ons het trieste nieuws dat Rudy Englebert is overleden. Hij was onder meer de bassist van Herman Brood's Wild Romance en Vitesse van de andere Herman: van Boeyen. Rudy streed al la.....meer »»

Tal Wilkenfeld hield haar sessies met Prince 11 jaar geheim

Extra's bij het interview in de Bassist 58, okt-nov-dec 2021

Op haar twintigste speelde ze bij Chick Corea en Jeff Beck. Drie jaar later zat ze in de studio met Prince om het album op te nemen dat nu vijf jaar na zijn dood is uitgekomen: Welcome 2 America. Ze m.....meer »»

De Bassist Videoverslag - Al het nieuws van Ibanez voor 2023

Op bezoek bij Ibanez Europe

Net voor de kerst kreeg De Bassist een exclusieve preview van alle Ibanez-producten voor 2023. We filmden de belangrijkste nieuwtjes voor je en we zetten hier alles op een rij. .....meer »»

Fender Gold Foil Jazz Bass

Terug naar de Garage Rock

Scheuren, beuken en herrie maken in je garage? Fender neemt je mee terug de tijd in!.....meer »»

Golden Earring na zestig jaar gedwongen om te stoppen

Gitarist George Kooymans heeft spierziekte ALS en kan niet meer spelen

Na niet minder dan zestig jaar is er een einde gekomen aan de Golden Earring. Onlangs werd bekend dat gitarist, voornaamste componist en incidentele leadzanger George Kooymans aan de progressieve zenu.....meer »»

Twee nieuwe Epiphones

El Capitan en Newport shortscales

Voordat Epiphone het beter betaalbare zusje van Gibson werd, waren er vele eigen modellen. De laatste jaren kijkt Epiphone steeds vaker terug, met onder meer de Embassy en nu de Newport. De akoestisch.....meer »»

De Bas Top 50 - gekozen door de lezers van De Bassist

Beluister ze allemaal in onze Spotify playlist

Jij koos, samen met alle andere lezers van De Bassist, de beste basnummers ooit. Als bassist ken je de meeste nummers natuurlijk, maar vast niet alles. Alle 50 songs staan daarom in één Spotify-play.....meer »»

De bassisten om naar uit te kijken op ESNS 2023

Volop bastalent in Nederland en België, dat weet iedereen. Zeker na de coronatijd komt er veel tot ontplooiing. In januari gaan we het zien, op ESNS, weer helemaal live! .....meer »»

Release van de Week: Iggy Pop - Every Loser

Vandaag verschenen - 6 januari 2023

Een nieuw album van Iggy Pop met een sterbezetting. Op de meeste nummers speelt Chad Smith drums en Duff McKagan bas, maar er zijn ook bijdragen van Josh Klinghoffer, Dave Navarro, Stone Gossard, Trav.....meer »»

Basgasten 64

Podcast met Sjors van den Eerenbeemt

Sjors van den Eerenbeemt is bassist en musical director bij Tino Martin en Jeroen van der Boom. In deze aflevering spreekt Hidde Roorda met Sjors over hoe het is om met dergelijke namen te spelen en w.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken