Jaco Pastorius: The Lost Tapes Documentary

Jaco Pastorius: The Lost Tapes Documentary

Nieuwe documentaire Jaco Pastorius opgedoken

Drie Jaco Pastorius fans uit Frankrijk maakten ooit een documentaire die verloren werd gewaand. Nu zijn de beelden weer gevonden......meer »»

In Memoriam ZZ Top- bassist Dusty Hill

19 mei 1949 - 28 juli 2021

Totaal onverwacht is Dusty Hill overleden. De bassist speelde sinds 1970 bij het trio, dat in de jaren tachtig grote MTV-hits scoorde. Joseph Michael Hill werd slechts 72 en overleed thuis in zijn sla.....meer »»

Michael League brengt solo-album uit - een exclusief interview!

Bassist, arrangeur en multi-instrumentalist wil blijven leren

Op 29 juni bracht Michael League zijn debuutalbum So Many Me uit, een ingetogen album, waarop we bijzonder weinig basgitaar horen en dat anders klinkt dan zijn werk met het Grammy-winnende en immens p.....meer »»

Dale Davis

En zijn basgear bij Amy Winehouse

Dale Davis speelde jarenlang bas bij Amy Winehouse. In De Bassist #47, januari - maart 2019, vertelt hij over de opkomest en ondergang van de zangeres en het beheer van haar muzikale nalatenschap. We .....meer »»

De Bas Top 50 - gekozen door de lezers van De Bassist

Beluister ze allemaal in onze Spotify playlist

Jij koos, samen met alle andere lezers van De Bassist, de beste basnummers ooit. Als bassist ken je de meeste nummers natuurlijk, maar vast niet alles. Alle 50 songs staan daarom in één Spotify-play.....meer »»

Dirty Loops basboek

Partijen Dirty Loops uitgeschreven

Ben jij groot fan van Dirty Loops en wil jij zo snel mogelijk een tribute-band beginnen? Met dit boek kan het!.....meer »»

Markbass Little Mark IV

Nieuwe generatie Little Mark

De Little Mark serie is al jaren het vlaggenschip van Markbass, waarvan de Little Mark III en de CMD combo's de weg vonden naar bassisten. Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk......meer »»

Jukka Koskinen nieuwe bassist Nightwish

Jukka vervangt Marko

In januari maakte bassist Marko Hietala bekend dat hij zou stoppen met Nightwish, zijn vervanger Jukka Koskinen neemt het over......meer »»

Orange Limited Edition Glenn Hughes Signature Crush 50

Signature versterker voor oud Deep Purple bassist.

Glenn Hughes is bassist en zanger die actief was bij Trapeze, Black Country Communion, California Breed, The Dead Daisies en Deep Purple in de Mark III tijdperk......meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken