ESNS 2023 - interviews, podcasts en video's

ESNS 2023 - interviews, podcasts en video's

Veel, veel meer extra's bij het magazine-artikel

Eurosonic Noorderslag 2023 was er weer een met echte bands, echt publiek en echte podia in Groningen. Genieten dus. In De Bassist 64 staat een fotoverslag, maar in dit artikel lees je een interview me.....meer »»

Rose & The Bass in Amerika - extra column + video's en podcast

Plus crowdfunding!

Rosan is enthousiast en daar houden we van. De afgelopen edities gaven we haar stiekem al wat meer ruimte voor haar columns, maar deze keer maakte ze het te bont en was de column twee keer zo lang als.....meer »»

De Basplaat van Cici Powell

YouTube-bassist over Herbie Flowers

Cici Powell is bekend van haar eigen videokanaal, haar samenwerkingen met de Britse muziekwinkel Andertons en er komt steeds meer eigen muziek uit. In De Bassist 64 vertelt ze over haar invloeden en d.....meer »»

Spelen met plectrum II - Wanneer, waarom, hoe? - De Spotify-lijst van Barend Tromp

Zes uur plectrumfavorieten

Dit keer staat De Bassist in het teken van dat kleine stukje plastic: de plectrum. Een deskundige jury van Ivo Severijns, Peter Peskens, Tobias Kolk en Madelief van Vlijmen geven hun opinies in de spe.....meer »»

Bruce Foxton & The Jam

De songs uit het interview én het nieuwe album.

Deze maand zou From The Jam - met twee oerleden van The Jam - in Nederland spelen en we spraken Bruce Foxton daarover. Hier hoor je onder meer zijn nieuwe album en de tussenkopjes van het interview in.....meer »»

De bassisten om naar uit te kijken op ESNS 2023

Volop bastalent in Nederland en België, dat weet iedereen. Zeker na de coronatijd komt er veel tot ontplooiing. In januari gaan we het zien, op ESNS, weer helemaal live! .....meer »»

Billy Sheehan - Terug naar 1985 met Talas

Muziek bij het artikel uit DB63

In de nieuwe editie van De Bassist keren we terug naar 1985. De band Talas heeft namelijk een album uit met songs die voornamelijk uit die tijd komen. Of ze echt met een DeLorean naar '85 zijn terugge.....meer »»

Leven en werk van François Rabbath

Interview met de 91-jarige in DB63

François Rabbath, 91 jaar, werkte met alle grote Franse namen. Zijn levensverhaal is bijzonder en je leest het prachtige interview nu in De Bassist. Wil je meer weten? Dan ben je hier op de juiste pl.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken