De stijl van Toto's Mike Porcaro in tekst, beeld en geluid

De stijl van Toto's Mike Porcaro in tekst, beeld en geluid

Een Plus-artikel bij de grote Mike Porcaro feature in De Bassist 67

In de lijstjes van beste bassisten ooit zie je veelal namen als Jaco Pastorius, Victor Wooten, John Entwistle en Marcus Miller. Mike Porcaro wordt niet heel vaak vernoemd. En dat is eigenlijk gek, wan.....meer »»

Jonathan Maron: How to STOP playing the SAME OLD $?@T

Via North Sea Jazz naar De Bassist - over Groove Collective, Donny McCaslin en Tupac

Onlangs speelde Jonathan Maron met Donny McCaslin in Nederland en eerder dit jaar stond hij met Groove Collective op North Sea Jazz. Wij grepen de kans en we spraken Jonathan Maron. In de nieuwe De Ba.....meer »»

Sean Malone - de video's bij de workshop in De Bassist 67

Het beste volgens Barend Tromp

In december van dit jaar is het precies drie jaar geleden dat bassist Sean Malone op vijftigjarige leeftijd stierf. Hij is legendarisch geworden in de prog metal scene, met name vanwege zijn baslijnen.....meer »»

Ivo Schot en Subterranean Street Society in Aquarium Sessions videoserie

Drie live video's en een interview

Subterranean Street Society komt 8 maart 2024 uit met hun vijfde album, Bleep, en terwijl het trio bij ons te gast was bij Aquarium Sessions, zat het midden in de Popronde en de Amsterdamse Popprijs. .....meer »»

Michelle Hindriks rockt met CIEL vanuit Brighton

De video's bij het interview in De Bassist 67

is zangeres, songwriter en bassist van de band CIEL. Het trio bestaat verder uit een Spanjaard en een Engelsman en het opereert vanuit Brighton. De band speelt vaak in Nederland, deed onder meer een v.....meer »»

Amsterdam Guitar Heaven en Dutch Double Bass Festival

Twee zeer geslaagde evenementen

De Bassist is al sinds jaar en dag trotse partner van het Dutch Double Bass Festival, Amsterdam Guitar Heaven organiseren we zelf en in De Bassist 67 vind je verslagen van beide evenementen. Ook onlin.....meer »»

De Bassist Talent: Sanne Strijbis

De nieuwe EP van Eurydice

Sanne Strijbis studeert aan het Conservatorium van Haarlem en ze is bassist van de Noord-Hollandse band Eurydice. In de nieuwe uitgave van De Bassist is ze ons Talent, maar dat is niet alles. De band .....meer »»

Herman Deinum in onze nieuwe rubriek Nederbas

De iconische lijnen van Herman Deinum bij Sweet D'Buster

Herman Deinum is een van de iconen van de Nederpop. Bij Sweet d'Buster ging hij zijn met stalen snaren bespannen P te lijf met plectrum en hij blies de snelste lijnen uit zijn Marshalls. In een nieuwe.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken