Een miljoen keer Julia Hofer

Een miljoen keer Julia Hofer

Boegbeeld op bas

Ze is inmiddels een bekend gezicht. Met haar Bass Lines-video’s voor Thomann (van Abba tot Pino) maakt ze wereldwijd furore. Maar natuurlijk doet ze veel meer dan dat. Chinouk sprak uitgebreid met h.....meer »»

De 25 meest invloedrijke bassen + 10 runners up!

Special in De Bassist 60 april - juni 2022

In De Bassist 60, april-juni 2022, vind je een special met de 25 meest invloedrijke bassen. We hebben het over de eerste basgitaar, de eerste basgitaar in serieproductie, de eerste actieve bas, de eer.....meer »»

Justin Meldal-Johnsen live

En interviews met St. Vincent en Air's Nicolas Godin

Justin Meldal-Johnsen ken je van de Fender JMJ Mustang, van zijn werk bij onder meer Beck, Air en Nine Inch Nails en tegenwoordig tourt hij met St. Vincent. We spraken St. Vincent al eerder over het b.....meer »»

Melodieus bij Warpaint: Jenny Lee Lindberg

Video en audio bij het interview in De Bassist 60

Jenny Lee Lindberg is een opvallende verschijning, met haar '78 Rickenbacker 4001, bij Warpaint. Maar ze brengt ook solo muziek uit. We spraken haar voor een update en over het nieuwe Warpaint album......meer »»

Live van Donny Hathaway

De Basplaat van Sophie van Schaik

In elke editie vragen we een bassist om zijn of haar favoriete Basplaat. Dat mag een nummer of een album zijn en het moet bijzonder zijn voor het onderwerp. Is het de plaat waardoor je bent gaan basse.....meer »»

Veel bas met weinig tonen

Een vervolg op de workshop van Sanne Verbogt

'Deze workshop kan je gebruiken als...' begint Sanne Verbogt haar workshop in De Bassist 60. Dit keer behandelt ze eenvoudige lijnen, voor als je iets herkenbaars wilt spelen, als je de eenvoud wilt o.....meer »»

Thomas Pol neemt album op met louter solo contrabas

Solobas, maar dan ook echt!

Als je denkt aan een solobasalbum, dan weet je dat er eigenlijk altijd wel begeleiding is. Drums, toetsen, misschien wel gitaar. Thomas Pol komt echter met een album met uitsluitend zijn contrabas, ma.....meer »»

Podcast Basgasten met Monsieur Paul, Vincent Pierins en Paul Belgrado

Basgastheer Hidde Roorda reside af naar België

Na Simon Casier in aflevering 22 was het tijd voor Basgastheer Hidde Roorda om weer naar Vlaanderen af te reizen voor de drie laatste Basgasten-afleveringen van seizoen twee. Voor podcast 71, 72 en 73.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken