De bassisten om naar uit te kijken op ESNS 2023

De bassisten om naar uit te kijken op ESNS 2023

Volop bastalent in Nederland en België, dat weet iedereen. Zeker na de coronatijd komt er veel tot ontplooiing. In januari gaan we het zien, op ESNS, weer helemaal live! .....meer »»

Billy Sheehan - Terug naar 1985 met Talas

Muziek bij het artikel uit DB63

In de nieuwe editie van De Bassist keren we terug naar 1985. De band Talas heeft namelijk een album uit met songs die voornamelijk uit die tijd komen. Of ze echt met een DeLorean naar '85 zijn terugge.....meer »»

Leven en werk van François Rabbath

Interview met de 91-jarige in DB63

François Rabbath, 91 jaar, werkte met alle grote Franse namen. Zijn levensverhaal is bijzonder en je leest het prachtige interview nu in De Bassist. Wil je meer weten? Dan ben je hier op de juiste pl.....meer »»

De Basplaat van Tom Radsma

Plus twee optredens van Dry Cleaning én zijn eigen band

Tom Radsma speelde in '22 veel met Lizet Aviva en in 2023 zal hij het erg druk krijgen met zijn band Cloud Cafe. Ze trappen af met een optreden op ESNS en reken maar dat de festivalaanbiedingen zullen.....meer »»

De slaptechnieken van Barend Tromp

Video's bij de workshop uit De Bassist 63

Er zijn mooie vaste waardes in het leven en een er van is dat je vier keer per jaar de workshops van Barend Tromp leest in De Bassist. Deze keer hebben we video's bij de workshop en die vind je in dit.....meer »»

De Bassist Talent Lavita Werner

Gaat met Sasha Sailor de wereld veroveren.

Elk kwartaal kiest De Bassist een talent uit en Lavita Werner is deze keer onze keuze. Ze bast in diverse bands, in diverse projecten, maar haar grote liefde is haar band Sasha Sailor......meer »»

Daniël Eskens is eindelijk de baas

.De invloeden, bassen en effecten van FAST DE

FAST DE is het project van Daniël Eskens, die je bijvoorbeeld van Jo Goes Hunting kent. Onalngs bracht Daniël het eerste album uit en hij vertelt er over in De Bassist 62. Maar hij vertelde ons nog .....meer »»

Liva Austad Sværen met Sigrid - van kraamafdeling naar de grootste festivals

Video live op Best Kept Secret 2022

In De Bassist 62 lees je het bijzondere verhaal van Liva, die met Sigrid over de hele wereld speelt. En dat terwijl ze eigenlijk verloskundige is. Wie of wat is Sigrid? Hoe klinkt dat dan? Je hoort en.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken