Laura Nygren's Showpony in beeld en geluid

Laura Nygren's Showpony in beeld en geluid

Bij het interview in De Bassist 68

In theorie lijkt er geen grotere afstand denkbaar dan die tussen contrabas in een symfonieorkest en live experimentele popmuziek achter computers en Moogs. In de praktijk overbrugt contrabassist, elek.....meer »»

Exclusief interview met Geddy Lee in De Bassist 68

Een persoonlijke terugblik op zijn lange Rush-carrière.

De Bassist had een exclusief en bijzonder interview met Rush-bassist Geddy Lee. Dat lees je in De Bassist 68. We schreven al eerder over Geddy's bijzondere basboek, terwijl Les Claypool ons over zijn .....meer »»

Doug Wimbish meer dan Living Colour

Een bijzonder interview over zijn hiphop-periode met Sugar Hill Gang en consorten

Doug Wimbish is een echte bassisten-bassist en toen we de kans kregen hem weer eens te spreken, grepen we dat met beide handen aan. Maar we dachten: laten we het eens niet over Living Colour hebben......meer »»

Paul McCartney en zijn Höfner 500/1-bassen

Extra's bij het artikel over de gestolen bas die terecht is

Er is waarschijnlijk geen muzikant die zo nauw verbonden is met één instrument als Paul McCartney met zijn Höfner. Als je een foto van McCartney ziet, zal het je nooit verbazen dat hij een Höfner .....meer »»

De Basplaat van Johan-bassist Diets Dijkstra

Reflections Of My Life - The Marmalade

Diets Dijkstra speelt alweer 25 jaar bij Johan. Daarnaast is hij videomaker voor onder meer Elephant, Dawn Brothers, Tim Knol, Alamo Race Track en zijn eigen Johan. De laatste band heeft net een nieuw.....meer »»

De ESNS 2024 bassisten

De beste nieuwe muziek uit heel Europa

Afgelopen januari vond hét showcasefestival van Nederland plaats. Vier dagen lang kon je genieten van de beste opkomende Europese bands door heel Groningen en op zaterdag kon je in de Oosterpoort ter.....meer »»

De Nederbas rubriek van deze editie: Peter van Straten

De video's

In de nieuwe rubriek Nederbas duikt Jan van Olffen (o.a. Soldaat van Oranje) in spullen, spel en historie achter de mooiste lijnen in de Nederpop. In de tweede editie is Peter van Straten aan de beurt.....meer »»

Chucking workshop door Barend Tromp

De video's

Natuurlijk heeft Barend Tromp ook voor de nieuwe uitgave van De Bassist een mooie workshop verzorgd. In dit artikel vind je de video's waarnaar Barend in zijn workshop naar verwijst......meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken