Meer Ibanez EHB

Meer Ibanez EHB

Een test van de longscale en een introfilmpje van de shortscale-versie

Voor De Bassist 56 testte Madelief van Vlijmen twee koploze Ibanez-bassen. Een met fanned frets en een gewone. Vorig jaar probeerde Hidde Roorda de lange versies uit en die test lees je hier......meer »»

De Bassisten van Hendrix

Meer uit het exclusieve Billy Cox-interview: Stevie Ray Vaughan

Naar aanleiding van het verschijnen van Live in Maui van Jimi Hendrix kregen we de kans met Billy Cox te spreken. In De Bassist 56, april - juni 2021, lees je dit interview in een special over de bass.....meer »»

Video's met pollwinnaar Joe Dart

Joe zelf, Fearless Flyers en bijzondere covers

Joe Dart eindigde op nummer 1 in de categorie Meest Veelbelovende Bassist Internationaal van onze De Bassist Poll. Een zeer goede reden om hem te interviewen dus. In De Bassist 56, april - juni 2021, .....meer »»

Ableton Live 11 - de uitgebreide test

Met nog meer creatieve vrijheid

Ableton Live 11 is nu leverbaar. Na de aankondigingen in november waren de verwachtingen hooggespannen. Ons team dook in de materie en nam Live 11 onder de loep. Resultaat: de mega-uitgebreide review .....meer »»

De Basplaat van Alex Lofoco

Childhood's End van Iron Maiden

In iedere De Bassist kiest een bekende speler zijn of haar favoriete Basplaat. En de reden daarvoor kan natuurlijk van alles zijn. Soms is het de kennismaking met bas, soms een inspiratie en soms juis.....meer »»

De Bassist Talent Inge de Vries live!

Electric Hollers in beeld.

Op 5 april komt het livealbum van Electric Hollers uit en in De Bassist 56 - april - juni 2021 - lees je een interview met bassist Inge de Vries. In afwachting op het album hoor je hier twee coole liv.....meer »»

Musicalbassisten - Bassen op Broadway

Over presteren, creativiteit en anonimiteit

Als je vier bassisten interviewt over musicals, kan je een heel magazine vullen. In De Basssist 56, april - juni 2021, lees je het item over bassen in Musicals, maar er was veel meer dat we graag met .....meer »»

Thundercat interview met veel video

Grammy's, bassen, Moogs, games en muziek

Deze week verschijnt De Bassist met niet alleen een interview met Thundercat, maar ook een item over zijn bas. En dat in de week dat hij een Grammy heeft gewonnen. Je leest het allemaal in De Bassist .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken