Pino Palladino - hét interview, de podcast en de video's

Pino Palladino - hét interview, de podcast en de video's

De beste bassist ter wereld volgens lezers van De Bassist

Pino Palladino is een van die groten in basland. En of het nu de soul is van D'Angelo, de vuige blues van John Mayers trio, de rock van The Who: Pino tilt alles naar een hoger niveau. En dan heb je no.....meer »»

Het levenswerk van Avishai Cohen

Two Roses met het Gothenburg Symphony Orchestra

In De Bassist 57, juli - september 2021, noemt Avishai Cohen zijn album Two Roses zijn levenswerk. Hier hoor je het hele album......meer »»

Jan Willem Sligting 45 jaar onderweg met Barrelhouse

Na Edison nog lang geen afscheid

Jan Willem Sligting zou je een unsung hero kunnen noemen. Hij bast al 45 jaar in Barrelhouse, hij was jarenlang hoofdprogrammeur van de Amsterdamse poptempel Paradiso en tegenwoordig zet hij nog steed.....meer »»

De muziek van Rick Stotijn bij het interview in De Bassist

Spoedcursus contrabas als klassiek soloinstrument

Rick Stotijn is niet in één zin te omschrijven en voor zijn basleerlingen is dat leuk en een uitdaging. Mozart op een funkmanier spelen? Dean Town van Vulfpeck als klassiek stuk? Dat soort opdrachte.....meer »»

Nicole Row grijpt élke kans aan om op te treden

Van Miley Cyrus tot Panic! at The Disco en de lessen van het Musicians Institute

Voor De Bassist 57, juli - september 2021, sprak Chinouk met Nicole Row: een veelgevraagd bassist die momenteel met Panic! at The Disco tourt. In dit PLUS-artikel lees je een extra stuk interview en n.....meer »»

De bas van Frank Kraaijeveld

Een video, een podcast de beste Bintangs-plaat

Zijn de Bintangs de Nederlandse Rolling Stones of is het andersom? De uitvinders van de Hoogovensound bestaan een jaar langer dan de band van Mick en Keef, dus trek je conclusie. Volgens jaar vieren d.....meer »»

Freek Mulder

Toptalent in muziek en beeld

Op zijn 26ste heeft Freek Mulder al met onder meer Anton Goudsmit, Caro Emerald en Mathilde Santing gespeeld. Hij zat in de orkestbak van verschillende musicals, hij heeft zijn eigen muziek en onlangs.....meer »»

De bassen van Macca

De vier belangrijkste vioolbassen bij elkaar

Er zijn nog altijd veel vragen en er is veel onduidelijkheid over McCartney's vioolbassen. Wij vroegen Nick Wass om opheldering. Nick is marketing manager van Höfner, hij schreef het ultieme boek ove.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken