Daniël Eskens is eindelijk de baas

Daniël Eskens is eindelijk de baas

.De invloeden, bassen en effecten van FAST DE

FAST DE is het project van Daniël Eskens, die je bijvoorbeeld van Jo Goes Hunting kent. Onalngs bracht Daniël het eerste album uit en hij vertelt er over in De Bassist 62. Maar hij vertelde ons nog .....meer »»

Liva Austad Sværen met Sigrid - van kraamafdeling naar de grootste festivals

Video live op Best Kept Secret 2022

In De Bassist 62 lees je het bijzondere verhaal van Liva, die met Sigrid over de hele wereld speelt. En dat terwijl ze eigenlijk verloskundige is. Wie of wat is Sigrid? Hoe klinkt dat dan? Je hoort en.....meer »»

Bart van Poppel over The Analogues Sidesow

Meer dan alleen Beatles

The Analogues is misschien wel de beste Beatles tributeband ter wereld. De band heeft echter een luxeprobleem: alle leden zijn bekende songwriters en het is zonde om dat talent onbenut te laten. Nu is.....meer »»

Eagles bassist Timothy B. Schmit over baslijnen en bassen en zingen tegelijk

Soloplaat Day By Day

In De Bassist 62 lees je een interview met niemand minder dan Timothy B. Schmit. Je kent hem van Poco, van de Eagles en natuurlijk als soloartiest. In het interview hebben we het over zijn nieuwste so.....meer »»

Guy Pratt over bassen voor Nick Mason, Pete Townsend, Pink Floyd en Roger Waters

Opnemen met Pete Townshend, een geheime show met Roger Waters en de lockdownbaard

Guy Pratt ken je als de bassist van Roger Waters en Pink Floyd, als de man die de baspartijen van Like A Prayer van Madonna en Earth Song van Michael Jackson inspeelde, als podcastmaker, schrijver, st.....meer »»

Pieteke Dik over Pino Palladino

De Basplaat van Froukje's bassist

Pieteke Dik dacht dat ze een nieuwe held had ontdekt, maar het bleek iemand te zijn naar wie ze al jaren luisterde. Sterker nog: hij was de reden voor haar om te gaan bassen: Pino Palladino. In De Bas.....meer »»

Kim Hoorweg de barricades op met Vulva

Live video vanuit OCCI

Vulva is meer dan alleen een geweldige band. In De Bassist lees je alles over het ontstaan van de band, de missie en de plannen. Bassist Kim Hoorweg vertelde ons ook een en ander over haar spullen en .....meer »»

Primus doet Rush - en de favoriete albums van Les Claypool

Rush is niet meer... ...leve Rush!

Primus is op tour en de band speelt een album van Rush integraal. Waarom? En hoe klinkt dat? In dit extra artikel vind je enkele video's om in de sfeer te komen. Daarnaast vind je in dit artikel een e.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken