John Giblin - een In Memoriam in muziek

John Giblin - een In Memoriam in muziek

Spotify playlist

Op 14 mei overleed basgrootheid John Giblin. Barend Tromp (foto) heeft zoals altijd een workshop in De Bassist en deze keer gaat het in zijn geheel over Giblin. Barend maakte er meteen een prachtige p.....meer »»

De Basplaat van Hidde Roorda: Meshell Ndegeocello's Weather

'Haar baspartijen zijn dik en waanzinnig goed bedacht'

Hidde Roorda is onder meer recensent van Musicmaker, drukbezet sessiebassist, tester voor De Bassist en natuurlijk maakt hij de populaire en zeer fijne podcastserie Basgasten. Daarin wordt niet alleen.....meer »»

Chris Walthaus is De Bassist Talent

Cavolo Nero en meer

In elke editie zetten we een nieuw bastalent in de spotlights. Deze keer is dat Chris Walthaus. Het is leuk om over hem te lezen, maar is het niet nog leuker om meteen zijn bands erbij te horen? Dat k.....meer »»

Xander Vrienten speelt Vrienten

Met Trijntje Oosterhuis

het zal je niet ontgaan zijn. Trijntje Oosterhuis nam een album op met solonummers van Henny Vrienten. Henny was zelf bij het project betrokken en zijn zoon Xander was een belangrijke motor in het pro.....meer »»

Adi Oasis brengt frisse funk met een boodschap

En ze staat in juli op North Sea Jazz en Gent Jazz

Hou je van oldskool seventies funk, maar in een modern jasje? Dan is Adi Oasis je nieuwe heldin. In De Bassist 65 spraken we haar uitgebreid over haar album, haar spullen, het talentprogramma van Fend.....meer »»

Adam Neely in beeld en geluid

Youtube-bassist en Sungazer-voorman

Sungazer deed een Europese tour en dat was me een feest! De band speelt moeilijke maatsoorten en er worden ongelooflijk veel noten per minuut op je afgeschoten, maar de heren hebben vooral veel zelfsp.....meer »»

Spelen met plectrum I - Wanneer, waarom, hoe? - De video's!

Video's van plectrumspelers Cody Wright, Bobby Vega, Nicolas Godin en meer!

We maken er wel eens en grapje over: dat ‘plectrumbassist’ een scheldwoord is. Niets is natuurlijk minder waar, hoewel de discussie over plectrum versus vingers al sinds de eerste Precision wordt .....meer »»

De duizend bassen van Larry Grenadier

In beeld en geluid

In De Bassist 64 vind je een interview met Larry Grenadier, naar aanleiding van zijn optreden onlangs in het Bimhuis in Amsterdam. Larry vertelt onder meer dat hij nooit met een bas reist, dus altijd .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken