NAMM Dagverslag 1

Veel nieuws op de beursvloer in LA.

Merknieuws 25-01-2019 08:01

De eerste dag op de NAMM is altijd raar. Naast de vele afspraken die we hebben met importeurs en fabrikanten, willen we zoveel mogelijk zien, maar dan mis je juist dingen. Zo zijn we waarschijnlijk drie keer langs de nieuwe short scale Music Man StingRay gelopen zonder deze op te merken. Maar morgen is er weer een dag.

De NAMM-show in LA is de grootste muziekinstumentenbeurs en het is inderdaad ontzettend groot. Diverse hallen, meerdere verdiepingen... ...we lopen wat kilometers af. In de herrie proberen we de juiste producten voor je te vinden en we zagen toch weer wat moois, dat we van tevoren niet hadden ontdekt. We kunnen onmogelijk alle specs van alle producten noemen, dus reken maar dat we na de NAMM nog op diverse spullen terugkomen, al dan niet in testvorm.

Voor ons begon de NAMM op woensdagavond, bij het Fender Custom Shop Event, met honderden unieke instrumenten. Na de NAMM zullen we een fotoalbum op facebook aanmaken! Toen donderdag de beurs echt begon, was er alsnog veel nieuws van het bekendste basmerk en dat lees je hier. De nieuwe zwarte-versie van de bestaande akoestische Kingman is trouwens ook erg mooi!

Donderdag begon de beurs echt. Bandenfabrikant Levy's werd vorig jaar overgenomen door Gator Cases en ze huurden Jen van Souldier in om wat banden te ontwerpen. We zien duidelijk familiebanden met onze favoriet Souldier.



We keken uit naar de EB3-kopie van Vintage en deze bas ziet er 'in het echt' zeer goed uit. Een mooie verrassing, waarover we al eerder melding maakten: je leest het bericht via deze link.

Bij Ashdown zagen we veel nieuws. De Shavo (hoofdafbeelding) is natuurlijk voor Shavo en is een iets versimpelde versie van de Geezer Butler-versterker. Oprichter Mark Gooday toonde ons drie verschillende compressors voor Guy Pratt en de Triple Shot, waarover je hier meer kunt lezen. Hoog, mid en laag hebben een aparte distortion, waardoor je een uniek geluid krijgt en we gaan er zeker een testen. Verder komt er over enkele maanden een nieuwe serie superlichte combo's en er is een ABM die qua prijs en vermogen wat lager ligt dan de standaard-versie.




Ashdown heeft bijna alle versterkers lichter in gewicht gemaakt en dan is er nog de 3x10" die speciaal voor Guy Pratt gemaakt is. Je kunt hem nu gewoon bestellen.

Rickenbacker toonde een glitterzwarte versie van het Walnut-model. Met de gouden slagplaat is het een blikvanger. En komt deze in productie? Rickenbacker bleef er wat vaag over.

Bij Ibanez zagen we tussen het vele nieuws de SR Mezzo. Een slanke, maar toch vintage utziende bas, met een mensuur van 32". Ook van Ibanez hebben we het nieuws op een rijtje gezet en dat lees je via deze link.



We maakten al eerder melding van de piepkleine octaver van MXR. In dezelfde behuizing is er nu ook een Dynacomp Bass.

Vind je je Eich er te modern uitzien? Je kunt Eich-topjes nu ook in een vintage-jasje kopen of er alsnog eentje aanschaffen. Looks is alles, toch?



Onze voormalige coverheld Rob van der Loo stond bij Dingwall met de vijfsnarige versie van de D-Bird.



Er is ontzettend veel nieuws bij Markbass en dat lees je hier. Helemaal nieuw is Michael League's Casa in een moderner jasje.



Bij EBS zagen we onder meer de Reidmar 502, die op 2 ohm kan werken. De MicroBass 3 is een zeer uitgebreide voorversterker en DI in pedaalvorm. Is het bijzonder dat een versterker op 2 ohm kan werken? Dat leggen we je hier uit.





Bij Electro-Harmonix werden we verrast door de MonoSynth. Het compacte pedaal levert 11 synthbasgeluiden, die lekker weird zijn en die met een expressiepedaal verder te bedienen zijn. Weird is leuk, maar niet altijd praktisch. Met de blendknop draai je echter zonder moeite lekker wat laag in je experimentele sounds, zodat je basgeluid overeind blijft in een band of mix.



Bij Tech 21 zagen we het pedaal voor Geddy Lee en bij Gibson de Les Paul Junior Doublecut Bass. Deze prachtige bas is lekker licht, de hals is kort, smal en bol en het middenelement levert aardig wat punch. 





Tot morgen!

zoeken
zoeken