NAMM Beursnieuws Deel 18 Markbass

Markbass overlaadt ons met versterkers, bassen, compressors en meer

Merknieuws 14-01-2019 14:01

We moesten even bijkomen toen we al het nieuws van Markbass zagen. Hou je vast voor bassen, koptelefoons, versterkers en veel meer!

Markbass komt met een scheepscontainer vol nieuwe spullen vanuit Italië naar Californië. Er is zoveel nieuws te melden, dat we alles kort en puntsgewijs behandelen. Wil je meer details over een of meer van de producten? Onderaan dit bericht vind je een link naar de Markbass-website om alles gedetailleerd na te lezen.

Little Mark Vintage
Markbass is 18 jaar en officieel volwassen. Gefeliciteerd! In wat ze zelf in de documenten zowel Gold Series als Gold Line noemen, komt Markbass met de Little Mark Vintage. Vintage slaat hierbij op de buis in de voorversterker van de compacte bas-amp en Gold voor het goud dat gebruikt is in het circuit. Een deel van het buisje is zichtbaar door het frontpaneel. Verder heeft de amp onder meer een limiter, een 4-band EQ, een schakelaar voor drie voorgeprogrammeerde EQ-standen en natuurlijk een gebalanceerde DI-uitgang, om je fijne buizengeluid direct naar de tafel te sturen.



Mark Tube Compressor
Ook de Mark Tube Compressor komt uit in de Gold Series/Line en heeft - net als de Vintage - echt goud op de printplaat. Qua behuizing lijkt het een compacte basversterker, maar het is een volwaardige en professionele compressor, met een ECC81-buis aan boord.



Kilimanjaro
Als je Markbass heet, mag je naast versterkers best ook bassen maken toch? De Kilimanjaro is een samenwerking tussen Richard Bona en de naamgever van Markbass: Marco de Virgiliis. De essen body heeft een top van gevlamd esdoorn en ook hals en toets zijn van esdoorn. De ergonomische bas heeft 24 frets. De hardware is van Hipshot, de elektronica van Markbass zelf - daarover zo meer - en de elementen zijn van Bartolini. De bas is passief te schakelen en dan is er een passieve toonregeling beschikbaar. Met de vier- en vijfsnarige modellen ga je dus van organisch warm tot hi-fi-fel.



Kimandu
De Kimandu lijkt een goedkoper broertje van bovenstaande bas en valt extra op door de groene Ninja-kleur - zie Bona's versterkers - van body en kop. Dit contrasteert mooi met de esdoorn toets. Hardware is dit keer merkloos, de elementen van Markbass zelf, maar de bas deelt de elektronica met de duurdere broer.



MB Gold
Nog een bas! De MB Gold is in feite een P met J-elementen en een jaren zeventig Jazz-hals met blokinleg. Qua houtsoorten, looks en elementen, denken we meteen aan het oermerk met de F, terwijl de elektronica dezelfde is als de hierboven behandelde bassen. Deze J is dus actief en passief te gebruiken en gaat van Jamerson tot modern.



MB Instrument Pre
Ben je benieuwd geworden naar de preamp in bovenstaande bassen? Markbass verkoopt het ook los onder de naam MB Instrument Pre. Je krijgt dan een 3-band EQ, tweemaal volume en een passieve toonregeling. Via een van de knoppen - push/pull - schakel je van actief naar passief.



MB Octaver Raw Series
De MB Ocyaver Raw series is een compactere versie van de populaire MB Octaver. Het analoge apparaat geeft een octaaf onder de gespeelde noot en volgens het merk werkt het perfect qua tracking. Met draaiknoppen voor je droge signaal en je octaafsignaal, bepaal je zelf de mix van de twee.



MB Headphones
Steeds meer bassisten spelen met slechts een voorversterker om het juiste signaal naar de tafel te krijgen en in-ears voor monitoring. Hiervoor zijn de opvallend gele Mark Headphones vast zeer goed geschikt.



MB Gold Series
Als we dan toch oortjes, bassen, versterkers en pedalen hebben, kunnen we net zo goed ook snaren aanbieden. Toch? Zoiets zal Marco de Virgiliis gedacht hebben en in samenwerking methet goede, dure en befaamde R.Cocco komt het merk nu dus met bassnaren. 



Wil je alle details weten? Klik even op de onderstaande link! 

Markbass-website
Voerman-website

zoeken
zoeken