NAMM Beursnieuws Deel 19 Fender

Nog meer Fender met een top, een DI en toch nog de Duff Signature

Merknieuws 18-01-2019 10:01

Opeens kregen we nog een hoop Fender-nieuws binnen, waaronder de langverwachte, tweede 'signature' voor Duff McKagan, een bijzonder voorversterkerpedaal en meer.

Alex Aguilar was ooit het technische brein achter Aguilar, maar hij werkt al lang niet meer voor het merk dat hij zijn naam gaf. Fender huurde hem in om een DI-pedaal te maken en het resultaat is de Downtown Express (hoofdfoto). Steeds meer merken komen met voorversterker/DI-pedalen, ook voor mensen die met in-ears spelen. De Downtown Express is een compleet pedaal met analoge compressie, overdrive met speakersimulatie, een 3-band EQ en natuurlijk een gebalanceerde DI-uitgang.

Er is meer. De FA-450 CE is een betaalbare akoestische bas, terwijl de Squier-bassen licht veranderen met wat nieuwe kleuren. Zo zagen we een zwarte Bass VI. Eind van het jaar komt er een Limited Edition Fender Jazz met een gevlamde top en een Gibson-achtige, rode burst.


Foto: de FA-450 CE


Op versterkergebied komt Fender met de Rumble T25 combo en de Rumble 800. De laatste is een modern vormgegeven, compacte bastop, dat 800W op 4 Ohm levert. Het heeft onder meer twee, met de voet schakelbare kanalen, drie toonschakelaars, een 4-band EQ, een effects loop, een XLR-DI-uitgang, een ingang voor een mp3-speler, een uitgang voor je koptelefoon en natuurlijk voor speakerkasten.

Foto: de Rumble 800.

 
 
 
We hebben het al aangekondigd, maar het was niet officieel. Nu wel: er komt een tweede Signature-bas voor Duff McKagan van onder meer Guns N' Roses. De Duff McKagan P Bass heeft een elzen body in zwart of Olympic Pearl, een hals van esdoorn, met een palissander toets. De toets heeft blokinleg a la de Jazz en net als de andere Duff-bas heeft ook deze een zwarte kop. De hardware is zwart en de bas is voorzien van een Hipshot Bass Extender - om je E snel naar D te stemmen, een Vintage Style P Bass-element en een Seymout Duncan STKJ2B Jazz-element. De bas heeft Fenders TBX-toonregeling, waar we al eerder over hebben verteld.


Foto: de nieuwe Duff-bassen.

 
 
 
 

zoeken
zoeken