aanmelden
Namm Beursnieuws Deel 6 Vintage
Een leuke Gibson-kopie voor de kleine beurs
Merknieuws 07-01-2019 13:08
Onder de wat fantasieloze aanduiding VS4CR komt Vintage met een fijne aanvulling op haar basgamma. Het gaat om een kopie van een EB-3 die net even anders is dan die van Epiphone.

Vintage maakt diverse bassen, waaronder een aantal kopieën van bekende modellen, zoals de Fender Jazz, Precision, Höfner 500/1 en Music Man StingRay. Ze zijn allemaal zeer betaalbaar en blinken uit door hun prima hardware en elementen, die afkomstig zijn van moederbedrijf Wilkinson.
De NAMM-primeur is een kopie van de Gibon EB-3. 

De VS4CR is een short scale bas - 30" en daarmee 10cm korter dan de 'standaard' Fender-mensuur van 34" - met een ingelijmde hals en twee humbuckers. De bas wijkt af van de originele Gibson door de knoppenopstelling met alleen volume per element en mastertoon. Het origineel had een bijzondere schakeling, maar de Vintage is hiermee wel gelijk aan de moderne Gibson SG Bass. 

Het brugelement is iets groter dan die op het origneel - een gitaarformaat-humbucker in plaats van een mini-humbucker - en Vintage gebruikt een Fender-achtige brug, in plaats van een driepunts Gibson-brug. Verder ziet alles er keurig uit, inclusief de bekende cherry-kleur, waarin de meeste EB-3's werden geleverd.

Epiphone levert twee varianten van dit type bas: een long scale met gelijmde hals en een short scale met geschroefde hals. Vintage vult met short scale en gelijmde hals dus een gaatje in de markt.

De prijs is nog niet bekend, maar Vintage kennende zal het ruim onder de € 500,-  zijn.

JHS
Voerman