NAMM Beursnieuws Deel 15 Ashdown

Een reeks nieuwe pedalen met koffieverwijzingen

Merknieuws 11-01-2019 16:39

Uw koffieverslaafde hoofdredacteur is blij. Na Ellefson, met zijn koffiebranderij, gaat nu ook Ashdown in de koffie. Nouja, er komt een reeks nieuwe, strak vormgegeven pedalen, waarvan er enkele een koffiethema hebben. En dan is er nog een apart apparaat: de Phone-Box

Voor de nieuwe pedalenserie moeten we helaas nog helemaal op de plaatjes afgaan. Op Facebook toonde het Britse merk vijf nieuwe pedalen.


De Studio Comp is een simpele compressor met slechts Gain, Ratio en Threshold.


De eerste koffie-gerelateerde Ashdown is de Macchiato Comp. Deze is ontwikkeld in samenwerking met Pink Floyd/Gilmour-bassist Guy Pratt en de knoppen heten iets cryptischer Dark, Medium en Light. Daarnaast zien we een schakelaar voor de Subsonic Filter. Op de NAMM zullen we vader en zoon Gooday aan hun jasje trekken en alles vragen over deze compressor.


De Type 23 is een 3-band-filter met slechts een draaiknop voor Sensitivity en een schakelaar voor een hoge of lage filterfrequentie.


Ook de Triple Shot Blended Drive heeft een koffiethema, met zelfs een dampend bakkie op de behuizing. Er zijn steeds twee knoppen voor Dark, Medium en Light Roast. Hoe deze drive exact werkt? We gokken dat er drie mates van oversturing zijn, die te mengen zijn met je droge geluid. Ook dat vragen we zo snel mogelijk aan de Goodays.


Nog een compressor? Yep. De Velvet Comp heeft een driestandenschakelaar voor het ingangssignaal en draaiknoppen voor Compact en Output. Spannend allemaal! Heb jij enig idee wat alle knoppen zullen doen? Reageer gerust op onze facebookpagina.


Duidelijker is de Phone-Box. Heb je een versterker zonder koptelefoonuitgang en/of DI-uitgang, zoals een oude buizenbak? Schakel je versterker aan op dit kastje en vervolgens kun je het signaal niet alleen naar de speakerkast sturen, maar ook naar je headphones en/of het mengpaneel. Dit apparaatje had er al jaren eerder moeten zijn!

Ashdown-website
Total Sonic-website


zoeken
zoeken