aanmelden
NAMM Beursnieuws Deel 8 EBS
Een nieuwe top en een uitgebreidere DI
Merknieuws 07-01-2019 13:24
EBS maakt het nieuws pas op de NAMM bekend. Toch wisten we al twee nieuwtjes aan de Zweden te ontfutselen! Breaking news dus.

Onlangs interviewden we een van de twee oprichters van EBS: Bo Engberg. Je leest het via deze link. Bo kon zijn mond niet houden en vertelde ons alvast wat we kunnen verwachten op de NAMM van 2019. Wij beloofden het pas in de loop van januari te plaatsen, dus we houden ons aan deze belofte.

De EBS MicroBass II, een voorversterker en DI, wordt vernieuwd, zodat deze nog beter geschikt is voor in-ear-spelers. Zo krijgt het compacte ding onder meer twee XLR-DI-uitgangen: een met je cleane signaal en een met je bewerkte sound. Handig!Foto: de huidige MicroBass II


2 Ohm
Er komt ook een nieuwe of vernieuwde versterker. Zo goed als alle versterkerbouwers kopen hun Klasse D-eindtrap in en bouwen het niet zelf. We hebben het hier dus over de zeer compacte versterkers van diverse merken. Schroef wat kleine amps van grote namen open en de kans is groot dat je dezelfde eindversterker vindt. Deze hebben allemaal één probleem: ze werken prima met 4 of 8 Ohm, maar niet met 2 Ohm: twee 4 Ohm-kasten samen dus.

Bepaalde fabrikanten beweren dat 'hun' versterker tot ongeveer 2,67 gaat, maar er zijn genoeg gevallen bekend van opgeblazen eindversterkers bij het gebruik van twee 4 ohm-kasten. EBS werkte met een van de eindversterkerfabrikanten samen en komt nu met een eindtrap dat wel 2 ohm aankan. Of deze in een geheel nieuwe versterker of in een vernieuwd, bestaand exemplaar wordt ingebouwd, weten we niet. Houd onze NAMM-specials in de gaten! 

EBS-website
Algam Benelux-website