How To Disappear: A Portrair Of Radiohead

How To Disappear: A Portrair Of Radiohead

Radiohead door de lens van de bassist

Radiohead bassist Colin Greenwood heeft jarenlang foto's van de band gemaakt en deze worden nu uitgebracht......meer »»

Podcast over McCartney's verloren bas

Hoofdredacteur Chris Dekker als gast bij Beatles-podcast Fab4cast

Kan je geen genoeg krijgen van verhalen over de terugkeer van Paul McCartney's allereerste bas? De Bassist-hoofdredacteur Chris Dekker vertelt er alles over in de bekende Beatles-podcast Fab4cast......meer »»

T.M. Stevens overleden

Thomas Michael Stevens – beter bekend als T.M. Stevens - is overleden. De bassist werd 72 jaar. Hij leed al langer aan een ernstige vorm van dementie......meer »»

Subterranean Street Society brengt album Bleep uit

Kijk de live versies in onze Aquarium Sessions videoserie

Subterranean Street Society komt vandaag, 8 maart, uit met hun vijfde album, Bleep. Wij zijn trots dat het trio een paar van de nummers van het album live in ons aquarium uitvoerde. Bekijk deze Aquari.....meer »»

De nieuwe De Bassist is uit

Met Geddy Lee, Doug Wimbish en de gevonden bas van Paul McCartney.

De nieuwe De Bassist is uit en daarin lees je onder meer interviews met Laura Nygren, Geddy Lee, Doug Wimbish en Isha. Je leest alle achtergronden van de gevonden bas van Paul McCartney en we blikken .....meer »»

Laura Nygren's Showpony in beeld en geluid

Bij het interview in De Bassist 68

In theorie lijkt er geen grotere afstand denkbaar dan die tussen contrabas in een symfonieorkest en live experimentele popmuziek achter computers en Moogs. In de praktijk overbrugt contrabassist, elek.....meer »»

Exclusief interview met Geddy Lee in De Bassist 68

Een persoonlijke terugblik op zijn lange Rush-carrière.

De Bassist had een exclusief en bijzonder interview met Rush-bassist Geddy Lee. Dat lees je in De Bassist 68. We schreven al eerder over Geddy's bijzondere basboek, terwijl Les Claypool ons over zijn .....meer »»

Doug Wimbish meer dan Living Colour

Een bijzonder interview over zijn hiphop-periode met Sugar Hill Gang en consorten

Doug Wimbish is een echte bassisten-bassist en toen we de kans kregen hem weer eens te spreken, grepen we dat met beide handen aan. Maar we dachten: laten we het eens niet over Living Colour hebben......meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken