Basgasten 71

Basgasten 71

Podcast met Paul van Bruystegem

Monsieur Paul aka Lange Polle aka Paul van Bruystegem. We kennen de reus van Triggerfinger allemaal en Hidde sprak met hem over touren, spullen, gehoorverlies en veel, veel meer......meer »»

Release van de week: The Pineapple Thief - Give It Back

Vandaag verschenen: 13 mei 2022

Dat is nog eens een leuke manier om je topnummers te re-releasen: je neemt ze gewoon opnieuw op, in nieuwe arrangementen en met een nieuwe drummer! De progrock-band bestaat al 23 jaar, maar kreeg met .....meer »»

Harlem Lake naar de European Blues Challenge

En een clinic bij Elfring Amps

Harlem Lake maakt swampy southern rock maar dan gewoon uit de delta van de Haarlemmermeer. Op 4 juni representeert de band Nederland tijdens de European Blues Challenge 2022 in Malmö. We spraken zang.....meer »»

Release van de Week: Warpaint - Radiate Like This

Vandaag verschenen - 6 mei 2022

Vandaag verschijnt het vierde studioalbum van het Amerikaanse Warpaint. De band uit Los Angeles komt wederom met een prachtig en dromerige plaat. Deze ligt in het verlengde van de eerdere albums, maar.....meer »»

Basgasten 70

Podcast met Jan Hollestelle

Voor aflevering 70 was Hidde Roorda te gast bij Jan Hollestelle. De man die op veel conervatoria lesgaf en op nog veel meer albums speelde. Kortgezegd: een ware baslegende......meer »»

30 april: Bassday in Antwerpen

Basdag van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Op zaterdag 30 april vind in Antwerpen een mooi basevenement plaats, onder de naam Bassday. De toegang is gratis en er is veel te zien en te horen......meer »»

Release van de Week - Beachdog - Beachdog

Nieuwe emo- & grunge-sensatie

Na het uiteenvallen van John Coffey wist frontman David Achter de Molen zich een paar jaar prima te vermaken als podcast-maker, maar de lokroep van de muze werd toch te sterk. In de jonge gitarist Rub.....meer »»

Klimaat: de muziekwereld slaat alarm

Maak kennis met Music Declares Emergency Nederland

Afgelopen vrijdag was het Earth Day, een van de driehonderdvijfenzestig dagen die alarm moeten slaan over de noodsituatie van het klimaat. Ook de muziekwereld laat van zich horen. De internationale or.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken