Jasja J. Offermans ging van 70.000 naar 150 in een paar uur.

Extra's bij het interview in De Bassist 69: Jasja over haar toekomst

De Bassist Plus 13-06-2024 10:06

Jasja J. Offermans is een van de grote namen van de Nederlandse baswereld. Ze tourt met Floor Jansen, met Lov3less en bij veel studio's en artiesten staat ze bovenaan de bellijst. In De Bassist 69 vertelt ze hoe ze op een avond voor zowel 70.000 als 150 mensen speelde en dat vergt wat aanpassingsvermogen. In dit webartikel lees je een extra stuk interview door Chinouk de Haan en terwijl je het magazine of dit webitem leest kan je genieten van de muziek van Lov3less. Scroll naar beneden voor een spotify-playlist.

Dit is een extra webitem naar aanleiding van een artikel in De Bassist 69, juli - september 2024. Je kunt deze editie zonder verzendkosten bestellen in onze webshop muziekmagazines.nl.

Lov3less - de band van Simone van Vugt - is een van de beste Nederlandse bands van het moment. Op het album hoor je Jasja bassen en live is het wat ons betreft nog spectaculairder. 

VIDEO Lov3less live Corner Cutter tour - November 2023ARTIKEL Extra interview: Jasja over haar toekomst

De avond beginnen met een show in de Amsterdam Arena voor ruim 70.000 mensen en daarna snel omkleden en vol adrenaline in de bus om vervolgens in Nijmegen voor 150 mensen een totaal andere show te spelen; Jasja weet hoe dit voelt. De bassist speelt grote shows met het soloproject van Floor Jansen (Nightwish) en timmert daarnaast aan de weg met een aantal veelbelovende bands.

In de nieuwste editie van De Bassist vertelt Jasja onder andere over hoe ze keuzes maakt in welke projecten ze wel en niet aanneemt, hieronder lees je nog meer over de veelzijdige bassist.

Jasja: 'Wat ik in de toekomst wil doen, daar heb ik nog geen antwoord op. Het is enorm aan het jeuken om een eigen project te starten. En dan zie ik mezelf niet per sé als iemand die dan alles gaat schrijven, ik zou het muzikaal inhoudelijk misschien samen met iemand willen dragen. Eigenlijk moet ik het iets laagdrempeliger voor mezelf maken en hoef ik maar een bepaalde club mensen met een visie bij elkaar te zetten om vervolgens te kijken wat er gebeurt. Dus het korte antwoord is: het jeukt, maar ik weet nog niet of en hoe ik dat ga aanpakken. Ik heb ook voor het eerst in mijn leven een huis met een kamer die ik als studio kan inrichten, dus dat ben ik nu langzaam aan het doen. Het is nooit te laat om aan dit soort projecten te beginnen denk ik, misschien is dit wel hét moment. Dit jaar heb ik wel shows staan maar geen tours. Soms kijk ik naar een lege agenda, maar vaak druppelt hij twee maanden van tevoren vol met invalklussen. Dat is het spannende aan het muzikantenleven, maar je moet gewoon vertrouwen hebben denk ik. Zonder geplande tours heb ik nu de luxe om keuzes te maken in hoe ik mijn tijd indeel. Ik fotografeer ook regelmatig, vaak muziek gerelateerd, maar soms ook dingen als familieportretten'.'Workshops geven (foto boven, bij workshop Gitaardag Bergen op Zoom december 2023, red.) vind ik retespannend, maar achteraf ook altijd heel erg leuk. Vooral het moeten praten en dan een verhaal vertellen met een kop en een staart vind ik soms lastig. Met spelen heb ik die zenuwen niet meer. Vroeger vond ik optreden wel eng en met zingen heb ik dat nog steeds af en toe. Het is pas sinds een paar jaar dat ik dat niet meer eng vind. Ik weet nog heel goed dat ik op de vooropleiding in een nummer ergens oeh en aah moest zingen; daar scheet ik voor in mijn broek. Vroeger had ik ook wel twee kanten wat dat betreft, ik was aan de ene kant heel verlegen, maar wilde ook altijd graag een statement maken. Zelfspot heb ik echt moeten ontwikkelen; ik nam mezelf heel serieus en was erg perfectionistisch. Dat was niet bevorderlijk voor mijn creatieve proces. Ik had vroeger last van faalangst, dus op school blonk ik niet uit. Op het podium heb ik dat eigenlijk nooit. Soms loopt mijn hoofd daar nog wel eens vast, maar mijn spiergeheugen neemt het dan altijd over'.

Wil je nog meer weten van en over Jasja? Check de Basgasten podcast, met gesprekspartner Hidde Roorda:

SPOTIFY: Basgasten 34

 SPOTIFY Lov3less -  Corner Cutter

Met Lov3less op ESNS 2024: 

zoeken
zoeken