Pieteke Dik en de baslijn van Froukje's Ik Wil Dansen

Het Cappu & Bass interview in De Bassist 69

De Bassist Plus 13-06-2024 10:06

Op de cover van De Bassist vind je altijd een bas, een bassist of een bassist met een bas. Is het deze keer anders? Zeker niet, want Pieteke Dik vertelt in DB69 dat een synth net zo goed een bas is als een basgitaar. En voor de puristen: no worries! Ze speelt ook 'gewoon' op een basgitaar.

Foto: Emma Pot

Dit is een extra webitem naar aanleiding van een artikel in De Bassist 69, juli - september 2024. Je kunt deze editie zonder verzendkosten bestellen in onze webshop muziekmagazines.nl.

In De Bassist 69 gingen we met Pieteke Dik - bekend van Froukje en Yori - op jacht naar de ultieme cappuccino. Dat is grandioos mislukt, want de koffie die we voorgeschoteld kregen was niet te drinken. We zullen de naam van deze tent niet noemen. Wat wel lukte was een mooi gesprek over Pieteke, bas en meer. Je leest dit alles in de huidige editie. Wil je meer van haar horen? Scroll naar beneden voor de Basgasten podcast onder gespreksleiding van Hidde Roorda. 

In het interview spreekt ze over haar allereerste baslijn. Deze lijn was de basis van een enorme hit en die hoor je hier:

 

SPOTIFY Basgasten 61 - Pieteke Dik


zoeken
zoeken