De Basplaat van Tom Radsma

De Basplaat van Tom Radsma

Plus twee optredens van Dry Cleaning én zijn eigen band

Tom Radsma speelde in '22 veel met Lizet Aviva en in 2023 zal hij het erg druk krijgen met zijn band Cloud Cafe. Ze trappen af met een optreden op ESNS en reken maar dat de festivalaanbiedingen zullen.....meer »»

De slaptechnieken van Barend Tromp

Video's bij de workshop uit De Bassist 63

Er zijn mooie vaste waardes in het leven en een er van is dat je vier keer per jaar de workshops van Barend Tromp leest in De Bassist. Deze keer hebben we video's bij de workshop en die vind je in dit.....meer »»

De Bassist Talent Lavita Werner

Gaat met Sasha Sailor de wereld veroveren.

Elk kwartaal kiest De Bassist een talent uit en Lavita Werner is deze keer onze keuze. Ze bast in diverse bands, in diverse projecten, maar haar grote liefde is haar band Sasha Sailor......meer »»

Daniël Eskens is eindelijk de baas

.De invloeden, bassen en effecten van FAST DE

FAST DE is het project van Daniël Eskens, die je bijvoorbeeld van Jo Goes Hunting kent. Onalngs bracht Daniël het eerste album uit en hij vertelt er over in De Bassist 62. Maar hij vertelde ons nog .....meer »»

Liva Austad Sværen met Sigrid - van kraamafdeling naar de grootste festivals

Video live op Best Kept Secret 2022

In De Bassist 62 lees je het bijzondere verhaal van Liva, die met Sigrid over de hele wereld speelt. En dat terwijl ze eigenlijk verloskundige is. Wie of wat is Sigrid? Hoe klinkt dat dan? Je hoort en.....meer »»

Bart van Poppel over The Analogues Sidesow

Meer dan alleen Beatles

The Analogues is misschien wel de beste Beatles tributeband ter wereld. De band heeft echter een luxeprobleem: alle leden zijn bekende songwriters en het is zonde om dat talent onbenut te laten. Nu is.....meer »»

Eagles bassist Timothy B. Schmit over baslijnen en bassen en zingen tegelijk

Soloplaat Day By Day

In De Bassist 62 lees je een interview met niemand minder dan Timothy B. Schmit. Je kent hem van Poco, van de Eagles en natuurlijk als soloartiest. In het interview hebben we het over zijn nieuwste so.....meer »»

Guy Pratt over bassen voor Nick Mason, Pete Townsend, Pink Floyd en Roger Waters

Opnemen met Pete Townshend, een geheime show met Roger Waters en de lockdownbaard

Guy Pratt ken je als de bassist van Roger Waters en Pink Floyd, als de man die de baspartijen van Like A Prayer van Madonna en Earth Song van Michael Jackson inspeelde, als podcastmaker, schrijver, st.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken