Vintage VS4

Vintage VS4

Betaalbaar Bruce en goedkoop Gerritsen

De Gibson EB-3 is een van die iconische basmodellen, waar we in de jaren zestig en zeventig veel bassisten mee zagen: Jack Bruce, Rinus Gerritsen, John Entwistle, Andy Fraser, om er maar een paar te n.....meer »»

Vox Mini SuperBeetle Bass

Mooi naast je vioolbas

In De Bassist 52 kwam de Vox Mini SuperBeetle Bass voorbij. Een te gekke kleine Vox die erg mooi in je huiskamer staat. Kan je er ook het podium mee op? Is Shea Stadium een stap te ver? Je leest het i.....meer »»

Sire Marcus Miller V7 2nd Gen

Nog meer oog voor detail

In DB52 probeerden we een Sire uit de tweede generatie uit. En laten we het maar verklappen: we waren weer verbaasd hoeveel waar deze bas voor zijn geld biedt. .....meer »»

Sandberg Lionel

Short scale met kwaliteit

Op de NAMM-beurs van 2020 zagen we zeer veel nieuwe short scales. Een ervan was de Lionel van het Duitse Sandberg, die we in DB52 probeerden. Een volwaardige bas? klik op het pdf-logo en lees het zelf.....meer »»

Warwick RockBass Idolmaker

Heftig en stoer

De Warwick RockBass Idolmaker is geen bas voor tere zieltjes, compact gebouwde mensen of de liefhebber van fijngebouwde, ergonomische instrumenten. Dit is een bruut, zwaar beest, dat veel geluiden kan.....meer »»

Origin Effects Cali 76

Studiocompressor in pedaalvorm

De origin Effects Cali 76 is geen nieuwe compressor, maar we zien hem zo vaak op pedalenborden van grote bassisten staan, dat we hem toch maar eens moesten proberen. In DB52 was het zo ver en je leest.....meer »»

Gretsch G6120TB-DE Duane Eddy Signature Bass

Voor twangy country en duistere soundtracks

In De Bassist 53 lees je een test van een zessnarig instrument. Zijn ze nu helemaal gek geworden bij De Bassist? Is het een gitaar of een bas? Wat kan je er allemaal mee? Klik op het pdf-logo en je le.....meer »»

Esteve PS75

Een echte akoestische bas-gitaar!

In De Bassist #53 kwam deze Esteve voorbij en de auteur schreef expres bas-gitaar en niet basgitaar. Waarom? Check de test en je leest het......meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken