IM Bert Ruiter

IM Bert Ruiter

Focus-bassist overleden

Vandaag, 24 maart 2022, is Bert Ruiter overleden. Hij werd 75 jaar. Ruiter was onder meer bekend als bassist van Focus en Earth & Fire, maar hij deed veel meer......meer »»

Het De Bassist Alfabet

Door Frits Jonker

Frits Jonker schildert vintage belettering op winkelruiten, hij voorziet stripverhalen van letters, hij verzamelt bijzonder vinyl - denk aan Russische bootlegs, gesneden in oude röntgenfoto's en nog .....meer »»

Basgasten 67

Podcast met Adinda Meertins

Adinda Meertins studeerde in New York, won een Latin Grammy toen ze een tijd in Colombia en woont nu alweer een tijd in Den Haag, waar ze fantastisch baby bass en contrabas speelt. Hidde Roorda sprak .....meer »»

Release van de Week: Daniël Lohues

Vandaag verschenen - 18 maart 2022

Reyer Zwart kan je de huisbassist én huisarrangeur van Excelsior Recordings noemen. Hij is te horen op vele platen en onlangs hadden we het hier nog over zijn baspartijen en arrangementen op het nieu.....meer »»

De Bassist 60 is uit!

Met Justin Meldal-Johnsen, Julia Hofer, de 25 meest invloedrijke bassen

De Bassist 60 is uit! Daarin tests van Ashdown, Laney, Behringer, Ibanez, Music Man, Dunlop, Guild en Electro-Harmonix, een special over de 25 meest invloedrijke bassen en natuurlijk albumtips, worksh.....meer »»

Spector Custom Shop pakt uit

Met de Spector Woodstock Custom Collection

Sinds Spector - net als Aguilar - is overgenomen door Korg gebeurt er veel rond het merk. Deze keer introduceren we wat hele dure jongens, maar dat is altijd leuk om naar te kijken toch? .....meer »»

Een miljoen keer Julia Hofer

Boegbeeld op bas

Ze is inmiddels een bekend gezicht. Met haar Bass Lines-video’s voor Thomann (van Abba tot Pino) maakt ze wereldwijd furore. Maar natuurlijk doet ze veel meer dan dat. Chinouk sprak uitgebreid met h.....meer »»

De bijzondere geschiedenis van de Ernie Ball bassnaren

Ernie. We have bass! Over...

Ernie Ball. We kennen allemaal de snaren, we hebben het vaak over Ernie Ball Music Man en pre-Ernie Ball Music Man. Toch is hij wat minder bekend dan pakweg Leo Fender of Orville Gibson. Wie is de man.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken