Een miljoen keer Julia Hofer

Boegbeeld op bas

De Bassist Plus 18-03-2022 09:03

Ze is inmiddels een bekend gezicht. Met haar Bass Lines-video’s voor Thomann (van Abba tot Pino) maakt ze wereldwijd furore. Maar natuurlijk doet ze veel meer dan dat. Chinouk sprak uitgebreid met haar! (foto's Maria Frodl)

Dit is een extra webitem naar aanleiding van een artikel in De Bassist 60, april - juni 2022. Je kunt deze editie zonder verzendkosten bestellen via deze link. 

Ze is sinds twee jaar een van de online-boegbeelden van Europa’s grootste muziekwinkel, Thomann. Onder het YouTube-account Thomann's Guitars and Basses voorziet ze je van alles wat je nodig hebt om een betere bassist en dus een beter mens te worden. Dat alles word je dan ook nog eens, heerlijk gestructureerd, in de vorm van lijstjes voorgeschoteld. Wil je meer weten over de tien beste effectpedalen van dit jaar? Of vraag je je af wat nou écht de vijf beste baslijnen van Pino Palladino zijn? Julia heeft het antwoord. Maar wie ís Julia en hoe wordt nou bepaald aan welke nieuwe ranglijst ‘het basvolk’ behoefte heeft? Julia beantwoord alle vragen in de huidige edtie van De Bassist. 

Onlangs postte ze de baslijn van Genesis' Land Of Confusion. Een nummer dat nu helaas weer zeer actueel is. Wij selecteerden onze favorieten. 

Julia Hofer's Top 5 van Earth, Wind and Fire baslijnen is bijna een miljoen keer bekeken. Dan doe je iets goed, toch?


Silk Sonic is helemaal hip en hieronder speelt Julia de baspartij van Smokin Out The Window:


Kan je geen genoeg krijgen van Julia? In het interview lees je veel over Julia en haar loopbaan in de muziek, maar ook online beantwoordt ze regelmatig vragen van kijkers. Dit is deel 2 van haar Bass Q&A:

Het zou voor Thomann makkelijk zijn om alleen maar producten te laten demonstreren. De schoorsteen moet daar immers ook roken. Maar het is veel leuker om echt een cool kanaal voor de klanten te maken en los van productvideo's zijn dit soort filmpjes toch wel erg leuk: De  top 5 Bass Lines of 2021:


Wij bassisten hebben het niet vaak over ABBA, maar misschien moeten we dat toch eens vaker doen. Zeker na het zien van deze video:


Toen wij onze De Bassist Poll hielden, kozen jullie massaal voor Pino Palladino als beste bassist ter wereld en niet veel later hadden we een mooi interview met hem in het magazine. Julia is ook fan en ze koos zijn beste vijf baslijnen uit. 


zoeken
zoeken