De Bassist 60 is uit!

Met Justin Meldal-Johnsen, Julia Hofer, de 25 meest invloedrijke bassen

Muzieknieuws 18-03-2022 12:03

De Bassist 60 is uit! Daarin tests van Ashdown, Laney, Behringer, Ibanez, Music Man, Dunlop, Guild en Electro-Harmonix, een special over de 25 meest invloedrijke bassen en natuurlijk albumtips, workshops en veel meer. We interviewden Jenny Lee Lindberg van Warpaint, Timo Prins van Son Mieux, Justin Meldal-Johnsen van Beck, Air, St. Vincent en Nine Inch Nails, Kjelt Ostendorf van Harlem Lake, Julia Hofer van Thomann en contrabassist Thomas Pol.

Wil je De Bassist 60 makkelijk en zonder verzendkosten bestellen? Of wil je een abonnement? Ga naar MuziekMagazines.nl.

De meest invloedrijke bassisten kennen we allemaal. Jaco, Pino, Jamerson, Entwistle, Macca, om er maar een paar te noemen. Maar welke bassen waren van grote invloed op de muziekwereld? We doken in de geschiedenis van de basgitaar en we presenteren de 25 meest invloedrijke bassen: de eerste basgitaar, de eerste basgitaar in serieproductie, de eerste boetiekbas, de eerste betaalbare boetiekbas, de eerste fretloze bas, de eerste 5- en 6-snarige bassen, de eerste actieve bas en de eerste actieve bas in serieproductie, etc. Hier op de website plaatsten we de 10 runners up!

Je vindt interviews met Justin Meldal-Johnsen, die niet alleen over zijn basloopbaan vertelt, maar ook over de totstandkoming van de Fender JMJ Mustang. Hier op de website - klik hierboven op zijn naam - plaatsten we interviews met zijn nieuwe werkgever St. Vincent en zijn goede vriend Nicolas Godin van Air. En natuurlijk gaat dat over bas!


Foto: JMJ met zijn JMJ.

Son Mieux is een van dé Nederlandse bands van het moment. We spraken met Timo Prins en als je de muziek nog niet kent: Check deze link.

Julia Hofer. Als je wel eens op Youtube kijkt en je zoekt iets bassigs, dan kan je niet om haar heen. Ze is het gezicht van de Thomann-video's. We spraken haar, je leest het hele interview in DB60 en via deze link zie je de leukste video's.


Foto: Een van onze testbassen: de Guild Starfire II

Thomas Pol is een zeer talentvol contrabassist. Klassiek, latin, jazz met Benjamin Herman: hij doet het allemaal. En nu is er een album met alleen contrabas en de prachtige galm van een kerk. Het album is nog niet uit, maar via deze link heb je alvast een voorproefje. 

Dan hebben we nog Talent Kjelt Ostendorf, Jenny Lee Lindberg van Warpaint, albumtips, workshops, achtergrondverhalen, nieuws en veel meer.

Veel leesplezier, namens het hele DB team!

  zoeken
zoeken