Release van de Week: Daniël Lohues

Vandaag verschenen - 18 maart 2022

Muzieknieuws 18-03-2022 18:57

Reyer Zwart kan je de huisbassist én huisarrangeur van Excelsior Recordings noemen. Hij is te horen op vele platen en onlangs hadden we het hier nog over zijn baspartijen en arrangementen op het nieuwe album van Lenny Kuhr. We interviewden hem ooit, hij schreef voor ons over John Paul Jones, maar Reyer speelt soms vals. Niet op zijn bas, maar op een andere manier...

... Reyer weet namelijk dat ik van oude shortscale basjes houd en als hij dan een whatsapp stuurt met: 'Chris, de nieuwe van Daniel Lohues is uit en alle baspartijen speelde ik op mijn oude Framus Star Bass,' dan ben ik al bijna om. En als je dan de melodieuze, springerige partijen hoort, die heerlijk zoet klinken, dan weet ik het: we hebben een Release van de Week te pakken!



Los van die lekkere sixties baspartijen is Daniel Lohues - een titelloos album dus - een zeer fijn liedjesalbum met mooie teksten waarin de bijzondere kijk op de wereld van Daniël weer naar voren komt, waardoor je zelf weer anders gaat kijken naar de ogenschijnlijk normale dingen in het leven. Het is misschien wel zijn meest Europees klinkende album - geen Americana- of Blues-achtige songs - wat het ook bijzonder maakt. Terwijl ik nadacht over de laatste zin - wat maakt een album Europees klinkend? - bezocht ik zijn website en daar lees ik dat Daniël de nummers in Frankrijk schreef. Wellicht dat dat het anders maakt? Europees of Americana: Daniël blijft pareltjes afleveren. 

Fun fact: mijn eerste keer crowdsurfen was op Pinkpop '97 bij Skik, de oude band van Lohues.

Je beluistert het album hier:



zoeken
zoeken