Fender Adam Clayton ACB 50

Fender Adam Clayton ACB 50

Buizencombo voor U2 bassist.

U2 moet het voorlopig zonder drummer Larry Mullen doen maar de bassist heeft wel een leuk cadeautje voor ons......meer »»

De Basplaat van Cici Powell

YouTube-bassist over Herbie Flowers

Cici Powell is bekend van haar eigen videokanaal, haar samenwerkingen met de Britse muziekwinkel Andertons en er komt steeds meer eigen muziek uit. In De Bassist 64 vertelt ze over haar invloeden en d.....meer »»

Spelen met plectrum II - Wanneer, waarom, hoe? - De Spotify-lijst van Barend Tromp

Zes uur plectrumfavorieten

Dit keer staat De Bassist in het teken van dat kleine stukje plastic: de plectrum. Een deskundige jury van Ivo Severijns, Peter Peskens, Tobias Kolk en Madelief van Vlijmen geven hun opinies in de spe.....meer »»

Bruce Foxton & The Jam

De songs uit het interview én het nieuwe album.

Deze maand zou From The Jam - met twee oerleden van The Jam - in Nederland spelen en we spraken Bruce Foxton daarover. Hier hoor je onder meer zijn nieuwe album en de tussenkopjes van het interview in.....meer »»

IM Michael Rhodes

Sessiegrootheid (o.a. Ilse DeLange en Joe Bonamassa) overleden

Van Dolly Parton tot Ilse DeLange en Beth Hart en van Steve Winwood tot Kenny Rogers en Joe Bonamassa: je hoort Michael Rhodes op bas. Op 4 maart overleed de bekende Nashville-sessiespeler, op 69-jari.....meer »»

IM Steve Mackey

Pulp-bassist overleden

Afgelopen week is Steve Mackey (hoofdfoto, tweede van rechts) op 56-jarige leeftijd overleden. Mackey was bassist van de Britpopband Pulp tijdens de meest succesvolle jaren......meer »»

Release van de Week: Kong - Traders Of Truth

Vandaag verschenen: 3 maart 2023

'Traders Of Truth' is het eerste Kong-album sinds 2014. Maar alle muzikale ontwikkelingen die er sindsdien plaats hebben gevonden ten spijt: de originele, uiterst creatieve muziek van de Amsterdamse i.....meer »»

Guild Starfire I Bass

Nu in Pelham Blue

De afgelopen jaren kwam de Guild Starfire Bass een paar keer voorbij in De Bassist en je kunt de tests nog eens nalezen via links in dit bericht. De Starfire I is er nu in de prachtige kleur Pelham Bl.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken