IM Steve Mackey

Pulp-bassist overleden

Muzieknieuws 05-03-2023 10:10

Afgelopen week is Steve Mackey (hoofdfoto, tweede van rechts) op 56-jarige leeftijd overleden. Mackey was bassist van de Britpopband Pulp tijdens de meest succesvolle jaren.

Zijn vrouw, styliste Katie Grand, schreef op instagram:

'Na drie maanden in het ziekenhuis, vechtend met al zijn kracht en vastberadenheid, zijn we geschokt en kapot dat we afscheid hebben genomen van mijn briljante, prachtige man, Steve Mackey. Steve is vandaag overleden, een verlies waar ikzelf, zijn zoon Marley, ouders Kath en Paul, zus Michelle en vele vrienden kapot van zijn. Steve was de meest getalenteerde man die ik ooit gekend heb, een uitzonderlijke muzikant, producent, fotograaf en filmmaker. Zoals in het leven werd hij aanbeden door iedereen wiens pad hij kruiste in de vele creatieve disciplines die hij veroverde. Ik wil mijn oprechte dank uitspreken aan alle NHS medewerkers die onvermoeibaar voor Steve hebben gewerkt. Hij zal zonder woorden gemist worden.'

Mackey voegde zich in 1989 bij Pulp en speelde mee op het derde album Separations en de daarop volgende studioalbums, waaronder Different Class en His 'n' Hers, die worden beschouwd als hoogtepunten in de Britpopscene van midden jaren negentig.

Pulp ging in 2002 op non-actief, maar werd in 2011 en 2012 opnieuw opgericht voor live-optredens over de hele wereld. Ze brachten één laatste opname uit, een update van een demotrack genaamd After You, in 2013.

In oktober 2022 kondigde Mackey aan dat hij zich niet zou aansluiten bij Pulp voor hun laatste reeks reünieconcerten in de zomer van 2023. "Ik ben uitzonderlijk trots op het werk dat we samen hebben gemaakt ... maar ik heb besloten om door te gaan met het werk waarmee ik bezig ben - muziek, film en fotografie projecten." Hij wenste de band het allerbeste en bedankte de "geweldige fanbase" van de groep.

 

zoeken
zoeken