Guild Starfire I Bass

Nu in Pelham Blue

Muzieknieuws 02-03-2023 10:31

De afgelopen jaren kwam de Guild Starfire Bass een paar keer voorbij in De Bassist en je kunt de tests nog eens nalezen via links in dit bericht. De Starfire I is er nu in de prachtige kleur Pelham Blue.

De Guild Starfire is een van de klassieke halfholle bassen, die in de jaren zestig gemeengoed waren bij rockbands. In Engeland zagen we veel 'British Invasion' bands op Epiphone Rivoli's en Gibson EB2's spelen, terwijl veel Amerikaanse bands de Guild Starfire ter hand namen. The Byrds, maar ook Jack Casady bij Jefferson Airplane, om er maar eens twee te noemen.

De Starfire was er al in mahonie en maple, met de beroemde BiSonic elementen en het is een van de favoriete bassen van uw hoofdredacteur. De test lees je via deze link. Klik op het pdf-logo om de test te downloaden.Basgastheer en tester Hidde probeerde de Starfire I: een iets soberder model met een split-P met een eigen smoel. Veel meer een rocker dan de mellow bas in de eerste test. Hidde's test lees je via deze link. Ook hier klik je op het pdf-logo en de test downloadt vanzelf.

Guild - onlangs overgenomen door Yamaha, dus nu in hetzelfde nest als bijvoorbeeld Ampeg - komt nu met een nieuwe versie van de I in Pelham Blue. De bas wijkt ook af door de elementen die nu een wit, in plaats van zwart bovenplaatje hebben. Nu het woord plaatje toch valt: het is inderdaad een plaatje!

Meer info en alle specs vind je op de Guild website.

zoeken
zoeken