De Bassist Community

De Bassist Community

Mijlpaaltjes op facebook

De Bassist is meer dan alleen een magazine. Naast evenementen - nu even niet dan - werken we met een prachtige online community en daar hebben we vandaag twee mijlpaaltjes gehaald......meer »»

Souldier en d'Addario/Evans in de mondkapjes

De muziekindustrie reageert op deze bijzondere tijd.

Het doet ons een beetje denken aan verhalen die we lezen over de oorlog, waarin fabrikanten noodgedwongen omschakelden op het maken van andere producten. Deze coronatijd is ook een bijzondere tijd en .....meer »»

Jeroen Paul Thesseling terug bij Obscura

Met zeven snaren en negen jaar pauze

De geruchten gingen al even, maar vandaag werd het bekend. Jeroen Paul Thesseling is terug bij Obscura. Negen jaar geleden verliet Jeroen de progressieve Duitse deathmetalband, dus zijn terugkeer is e.....meer »»

David Ellefson 30th Anniversary Concert Bass CBX V

Bassist en bouwer vieren 30 jaar samenwerking.

Het is een bekend gezicht, David Ellefson met een Jackson bas op het podium met Megadeath. Deze samenwerking is nu 30 jaar jong, tijd om te vieren!.....meer »»

Basgasten 24

Podcast met Dale Davis

Twee dagen nadat we DB52 naar de drukker stuurden, zou Dale Davis te gast zijn bij Basgasten, op het kantoor van De Bassist. Een uur na verzenden kwamen de eerste Corona-maatregelen en twee uur later .....meer »»

Sire U5

Sire komt met shortscale

Hoewel Sire pas sinds 2015 op de markt is (misschien al iets eerder) is het merkt al een standaard geworden binnen de industrie en komen er elk jaar nieuwe versies uit......meer »»

GR Bass Preamp

GR waagt zich aan voorversterker

Het Italiaanse GR Bass is nog piepjong maar kan nog een grote merk worden, zeker met de innovaties die het merk brengt. En er komt een voorversterker aan......meer »»

Nederlandse winkels Keymusic gaan weer open

#KeepOnPlaying met KeyMusic en KeyTV

Op de sites van onze muzikantenmagazines Musicmaker, Gitarist, De Bassist, Slagwerkkrant en Interface vind je deze dagen allerlei initiatieven die het muzikantenleven in tijden van corona stimuleren e.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken