Peter Hook Substance: Inside New Order Audioboek

Peter Hook spreekt eigen boek in

Muzieknieuws 26-03-2021 13:53

Na drie boeken en twee eigen bassen kan Peter Hook nog met iets nieuws komen? Jazeker.

Peter Hook's muzikale leven is groot genoeg om te verdelen in drie boeken, en die zijn ook verschenen, maar nu kan hij er zelf over vertellen.

Het in 2016 verschenen boek "Substance: Inside New Order" is nu verkrijgbaar als audioboek via Audible waari hij elk woord voorleest. In totaal neemt dit audioboek 20 uur in beslag.

Hook begon New Order met de bandleden van Joy Division na het overlijden van Ian Curtis. "We hebben er nooit echt over nagedacht, het gebeurde gewoon" zegt Hook. "De ene dag waren we nog Joy Divison en de keer dat we weer bij elkaar kwamen waren we een andere band"

"New Order mengde in de jaren '80 post-punk met electronica die de weg vormde van de electronische dansmuziek zoals wij die nu kennen. Met hits als 'Bizarre love Triangle', 'Thieves Like Us', 'Perfect Kiss', 'Regret' en de best verkochte 12-inch single ooit 'Blue Monday' veroverden ze de wereld" aldus een persbericht. Desondanks het succes van de band waren er onderling spanningen die uiteindelijk leidde tot het vertrek van Hook in 2006.

Het audioboek is verkijgbaar via Audible

Website Audible

zoeken
zoeken