Sadowsky Masterbuilt 24-Fret Single Cut Models

1 hoorn, twee octaven.

Merknieuws 01-04-2021 12:32

Eerder dit jaar werden al gelimiteerde Metroline en Metrobuilt instrumenten bekend gemaakt, daar komen nu drie modellen bij.

Sadowsky maakt al jaren bassen van topkaliteit voor de meest veeleisende bassist en stopt gelukkig niet met innoveren. De nieuwe Masterbuilt serie pakt meteen flink uit door bassen te maken met slechts één hoorn aan de onderkant en de hals uit te breiden naar maar liefst twee octaven verdeelt over 24 frets. De bassen zijn voorzien met de bekende Sadwosky voorversterkers en de allerbeste afwerking die je je kunt bedenken. Let wel, de bassen worden enkel op bestelling gemaakt in Duitsland en de wachttijd is zo'n vijf tot zes maanden. We nemen de drie modellen met je door.

Als eerste de vijfsnarige Solid Olympic White. De bas heeft een chambered moeras-essenhouten body, een volledige gevlamde Birdseye-esdoorn hals met ditto toets die is voorzien van zwarte stippen. Het heeft twee Sadowsky Soapbar elementen met de Sadowsky voorversterker (bass en treble boost, mid boost en een passief/actief knop) en een Olympic White afwerking. De hardware is zwart van kleur en is voorzien van een Dunlop Flush Mount Straplock System. Deze bas kost ongeveer €6470.


De Fretless 5-String Natural Transparent is het fretloze model uit deze serie. De hals heeft gedeeltelijke fretlijnen en is gemaakt van gevlamd esdoorn met een ebbenhouten toets. Het hout is Braziliaans pallisander over een chambered Oukume achterkant. De elementen, voorversterker, hardware en straplock-systeem op alle drie de modellen zijn identiek. Het hout komt wel uit de Masterreserve serie wat je ook terugziet in de prijs voor dit model: €8690.Het derde model heeft ook de twee Sadowsky Soapbar elementen, voorversterker, zwarte hardware, en Dunlop Straplock systeem. De bas heeft een chambered moeras-essenhouten body met een Spalted Maple MasterGrade toplaag. De hals is gemaakt van esdoorn en de toets van gevlamd esdoorn. Dit model kost zo'n €6190.Voor meer informatie kijk op de site van Warwick.

Website Warwick

zoeken
zoeken