De Bassist 50 is uit!

Extra dikke uitgave met de Bas Top 50 en een John Entwistle Special

Muzieknieuws 27-09-2019 11:59

De Bassist #50 is uit en dat is natuurlijk een bijzonder getal. Het is dan ook een speciale uitgave in het teken van de beste basnummers en met een special van De Bassist van het Millennium: John Entwistle. Natuurlijk zijn er vele andere interviews, tests en reportages.

De Bassist #50, oktober - december 2019 is uit. In deze uitgave lees je onder meer het volgende:

Natuurlijk staat een groot deel van De Bassist 50 in teken van de Bas Top 50, met de lijst, een analyse en een interview met de winnaar. Ook de workshops en columns staan deels in het teken van de Top 50 van beste basnummers. Wil je de lijst horen? Klik hier!


Foto: dit beatgroepje staat op #1 in de Bas Top 50.

We hebben maar liefst dertien pagina's aan De Bassist van het Millennium besteed: John Alec Entwistle van The Who, inclusief herinneringen van vrienden, zoals Peter Vink van Q65, Rinus Gerritsen en Hans-Peter Wilfer van Warwick. Online hebben we tien zeer diverse nummers van The Who voor je ontleed en die beluister je via deze link.

Tom Radsma speelt in Nemsis en daarmee won hij de Rob Acda Award en werd hij geselecteerd voor de Popronde. We interviewden hem voor Opgebast, onze talentrubriek. De EP van Nemsis, beluister je ook hier op de website. 

Ben je benieuwd naar de Kemper Profiling Amp? We doken met een groep bassisten de studio in voor een gebruikerstest.

Vandaag komt het nieuwe album van Temples uit - ook die kun je beluisteren op DB PLUS op onze website - en we spraken met bassist/zanger Thomas Walmsley. Psychedelica, baby!


Foto: Temples was zo sympathiek om de release van het nieuwe album samen te laten vallen met het verschijnen van ons interview met bassist/zanger Thomas Walmsley.

En er is zoveel meer! Jeremy van Foals, Ted van Mumford & Sons, waar we een hele dag te gast waren en natuurlijk Teunis Spits van Future Relics. Wie is Teunis en is dat een band dan? Nee, Teunis is de slechtste bassist van Friesland - zijn eigen woorden - maar hij beschilderde de Star Bass, beschikbaar gesteld door Warwick. Dat we de bas van Andy Fraser van Free ook nog bekeken, mogen we ook niet onvermeld laten.

WINNEN! Tech 21 NY en Sound Service stellen drie Bass Fly Rigs ter waarde van € 349, beschikbaar, terwijl Voerman Amersfoort en Levy's maar liefst 50 straps weggeven. Lekker vintage en met ons logo. Op dezeze website vind je een interview met Jen Tabor, de vrouw achter Levy's en Souldier Straps.

De Bassist is betrokken bij diverse events, waaronder Amsterdam Electic Guitar Heaven, de clinic van Jeff Berlin en de optredens van Victor Wooten in Nederland. Dit lees je in DB50, samen met en terugblik naar de AMrcus Miller-clinic. Houd onze Events-pagina in de gaten voor nieuws!

Meer? Ja. Workshops, colums en tests. Deze keer het pedalenbord + pedalen van Nexi Industries, de Gibson les Paul Tribute DC Bass, de LTD/ESP AP-4, de Peavey Max 208, de Ibanez AFR Affirma en de al eerder genoemde Kemper-gebruikerstest.

Veel leesplezier!



De Bassist met De Bas Top 50 ligt in de tijdschriftwinkel in Nederland en België tot half dectember 2019.

Je kan De Bassist ook los voor € 7,90 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 11,90. Dan krijg je twee edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99.Klik hier

Klik hier om al onze aanbiedingen te zien

zoeken
zoeken