G&L L-2500 Series 750 Bass

G&L L-2500 Series 750 Bass

Brede vijfsnaar van G&L

G&L was het derde en laatste bedrijf waar Leo Fender gitaren en bassen maakte. De nieuwe 750 bas is een trip vol nostalgie......meer »»

Apotheose Unmute Us met 50 muzikanten bij Matthijs Gaat door

Legendarische versie van Sly's Dance To The Music

Als het kabinet gisterenavond even de televisie aan gehad heeft is er geen ontkomen meer aan om dinsdag de boel open te gooien voor de culturele sector. Tienduizenden Unmute Us demonstranten in tien s.....meer »»

Tal Wilkenfeld hield haar sessies met Prince 11 jaar geheim

Extra's bij het interview in de Bassist 58, okt-nov-dec 2021

Op haar twintigste speelde ze bij Chick Corea en Jeff Beck. Drie jaar later zat ze in de studio met Prince om het album op te nemen dat nu vijf jaar na zijn dood is uitgekomen: Welcome 2 America. Ze m.....meer »»

Video's en meer bij het Suzi Quatro interview in De Bassist 58

De docu, het album en The Icon Award

We weten het. En we maken ons er schuldig aan. De termen legendarisch en iconisch worden wel eens te vaak gebruikt, maar als we het over Suzi Quatro hebben, is niks teveel gezegd. .....meer »»

Video bij onze test van de Tribe Wizard 4

Sixties en seventies in een bas

Jurren Mekking testte voor ons de Tribe Wizard 4. Het resultaat lees je in het blad, maar Jurren maakte ook een productvideo van de mooie rode bas, waarbij hij de standen van het brugelement uitlegt......meer »»

Froukje bassist Pieteke Dik is De Bassist Talent

In gesprek met Markbass

Pieteke Dik viel ons al op tijdens Eurosonic Noorderslag. Als een echte bassist van nu combineert ze basgitaar en bass-synth. In dit extra artikel zie je haar op ESNS en in gesprek met Markbass Nederl.....meer »»

Camilla Charlesworth is veelgevraagd sessiebassist

Extra's bij het interview in De Bassist 58

De in LA wonende Australische Camilla Charlesworth ontdekte al snel dat je als sessiemuzikant veelzijdig moet zijn. Zo leerde ze voor de tour met The Veronicas om goed met een plectrum om te gaan......meer »»

Het ging ook wel eens mis tijdens 75 jaar Fender

Ken je de Bass V nog? Of de Precision Lyte?

Met de P en J heeft Fender goud in handen en de twee bassen vormen zo ongeveer de basis van de baswereld. Maar niet alles wat Fender bedacht, werd populair. Ken je de Bass V nog? Of de Precision Lyte?.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken