Adi Oasis naar Gent, Rotterdam en Utrecht

Met een spetterde show vol klassieke funk in een modern jasje.

Muzieknieuws 23-05-2023 09:40

In De Bassist 65, die begin juni uitkomt, lees je een interview met Adi Oasis. De funkbassist komt naar Nederland en België rond het verschijnen van De Bassist en een maand later opnieuw voor de jazzfestivals. Wat je kan verwachten? Hier lees je alvast een voorproefje, je hoort haar muziek en natuurlijk vertellen we je wanneer ze in Utrecht, Rotterdam en Gent speelt.

Op woensdag 7 juni speelt Adi Oasis in Tivoli Vredenburg in Utrecht, een dag later staat ze in Bird in Rotterdam en die dag verschijnt ook de nieuwe De Bassist met het interview. Ze komt echter nog twee keer terug naar de lage landen, want op woensdag 5 juli speelt ze op Gent Jazz en op zaterdag 8 juli op North Sea Jazz, wederom in Rotterdam. Wat je kan verwachten? Druk op de PLAY-knop van de Spotifylijst en lees mee over haar sound op het album en wat we van haar liveshow kunnen verwachten. 

Voor het interview in de komende De Bassist vroegen we onder meer over haar sound. Het album klinkt best klassiek jaren zeventig, mede door de baseffecten. Was dat een bewuste keuze? 
‘Ja en nee. Het is een compliment, dus dank je! De jaren zeventig is mijn favoriete en meest inspirerende periode. Er zijn producers die die sound helemaal kunnen reproduceren met oude apparatuur en die opnemen op tape. Ik had die mogelijkheden niet; het is al genoeg gedaan en ik wilde dat ook niet per se. Ik wilde meer een moderne versie maken van die sound. Het ging me dus meer om het gevoel dan om de sound. Jij bent een baskenner en kenner van de muziekhistorie, dus voor jou is het seventies en sommigen beginnen over Bootsy. Mensen die zich niet zo in die historie verdiepen noemen Thundercat eerder.’
Natuurlijk vroegen we Adi wat we van haar liveshows kunnen verwachten:
‘De mensen die een kaartje gekocht hebben, kennen mijn muziek blijkbaar en dat is al een eer. Ik hoop dat ze mijn muziek goed vinden, maar ik hoop helemaal dat ik ze wegblaas als performer. Ik word steeds beter in opnemen, maar optreden is waar ik echt van hou en wat ik echt goed kan. Dat is zeg maar mijn superpower. Ik hoop mensen te inspireren! Het is een show zonder backingtracks, met veel improvisatie en ruimte voor de muzikanten om de kant op te gaan waar we op dat moment zin in hebben.’

Dit en veel meer lees je in De Bassist 65 die op 8 juni verschijnt. Check Muziekmagazines.nl voor een abonnement en daar kan je rond het verschijnen ook de nieuwe editie bestellen, met iDeal en zonder verzendkosten. Meer over Adi Oasis vind je op haar website.

zoeken
zoeken