Son Mieux' Timo Prins dienend met een Fender P

Son Mieux' Timo Prins dienend met een Fender P

Video en audio bij het interview in De Bassist 60

De Haagse band Son Mieux timmert flink aan de weg. In 2021 bracht de band haar tweede album The Mustard Seed uit en de singles Drive en 1992 worden al snel populair. Naast frontman Camiel Meiresonne i.....meer »»

Ampeg Micro-VR

Helemaal 'The Faces' in wit!

De bekende Ampeg Micro-VR bastoren - of eigenlijk torentje - is er natuurlijk in het zwart en veel bassisten gebruiken deze thuis, in de studio of voor kleine optredens. De top en kast waren tijdelijk.....meer »»

Fender Meteora Bass

Spectaculaire offset

Enkele jaren geleden kwam Fender met de Meteora. Een geheel nieuw ontwerp, met vleugjes Jaguar/Jazzmaster. Hoewel enkele hobbyisten zelf een Meteora Bass in elkaar sleutelden, is er nu een officiële .....meer »»

Charvel Vijfsnarige Pro-Mod San Dimas Bass PJ V

Vijfsnarige Precision-modellen van Charvel

Moet een Precision-achtige bas per se vier snaren hebben of mag het ook een B-tje meer? Charvel heeft ze in ieder geval gemaakt......meer »»

Release van de week: Bruut! - Zest

Vandaag verschenen - 11 maart 2022

Bruut! sinds 2013! En Zest is het zevende album van de band van Maarten Hogenhuis, sax, Folkert Oosterbeek, toetsen, Thomas Rolff, bas en Felix Schlarmann drums. Filmregisseurs zullen smullen van deze.....meer »»

Harley Benton U-Bassen

Ukelele bassen van Thomann

Het huismerk van Thomann, Harley Benton, duikt met zijn budgetproducten steeds meer op en waagt zich nu ook aan de ukelele bassen......meer »»

Fender Hot Wheels

16 unieke instrumenten

Elf Fender Master Builders en vijf van hun leerlingen werkte de afgelopen maanden aan een bijzonder project. Er werden 16 gitaren en bassen gemaakt, geïnspireerd door Hot Wheels van Mattel. Je weet w.....meer »»

TC Electronic Impulse

Pedaal voor IR's

IR's oftewel Impulse Responses: je kan er niet omheen in gitaar- en basland. TC Electronic komt met een pedaal speciaal voor IR-bestanden. Het pedaal is bedoeld voor elektrische en akoestische gitaar,.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken