De Basplaat van Johan-bassist Diets Dijkstra

De Basplaat van Johan-bassist Diets Dijkstra

Reflections Of My Life - The Marmalade

Diets Dijkstra speelt alweer 25 jaar bij Johan. Daarnaast is hij videomaker voor onder meer Elephant, Dawn Brothers, Tim Knol, Alamo Race Track en zijn eigen Johan. De laatste band heeft net een nieuw.....meer »»

De ESNS 2024 bassisten

De beste nieuwe muziek uit heel Europa

Afgelopen januari vond hét showcasefestival van Nederland plaats. Vier dagen lang kon je genieten van de beste opkomende Europese bands door heel Groningen en op zaterdag kon je in de Oosterpoort ter.....meer »»

Bergantino NXT410-C

Lichtgewicht, veel vermogen

Op zoek naar een speakerkast met veel vermogen die niet veel weegt? Misschien is deze wat voor jou.....meer »»

De Nederbas rubriek van deze editie: Peter van Straten

De video's

In de nieuwe rubriek Nederbas duikt Jan van Olffen (o.a. Soldaat van Oranje) in spullen, spel en historie achter de mooiste lijnen in de Nederpop. In de tweede editie is Peter van Straten aan de beurt.....meer »»

Chucking workshop door Barend Tromp

De video's

Natuurlijk heeft Barend Tromp ook voor de nieuwe uitgave van De Bassist een mooie workshop verzorgd. In dit artikel vind je de video's waarnaar Barend in zijn workshop naar verwijst......meer »»

Paz uit Pixies

Emma Richardson is de vervanger

Paz Lenchantin heeft bekend gemaakt dat ze na tien jaar is gestopt bij The Pixies. Ze wordt vervangen door Emma Richardson, die je misschien kent van Band of Skulls......meer »»

De Rickenbacker 4005 is terug!

In drie kleuren - en we doken in de geschiedenis.

De 4005 is een bijzondere bas, die maar kort gemaakt is en waarvan er weinig zijn gemaakt. Goede exemplaren zijn dan ook een fortuin waard. De bas is terug, de prijs is niet laag, maar vergeleken met .....meer »»

Epiphone Thunderbird

In coole, nieuwe kleuren

Epiphone komt met drie nieuwe kleuren voor de iconische Thunderbird: Ember Red, Inverness Green en Silver Mist.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken