aanmelden
Namm-verslag - Dag 3 - inclusief videoreportage!
Grote namen en nog meer mooie spullen Ibanez, Warwick, John Page, Ashdown, Reverend, Tech21, Aguilar, Ashdown, Teye, Epiphone, Radial
Merknieuws 21-01-2017 16:01
Ook op Dag 3 was er weer veel moois te zien en er waren veel grote namen aanwezig op de show. Wie? Wat? We nemen je weer mee op een dagje NAMM, dus je komt het snel te weten. Vandaag hebben we het over Ibanez, Radial, Teye, Ashdown en Ritter.

We beginnen met een uitgebreide video die we op de beursvloer hebbeen gemaakt. We lopen door al het nieuws heen!
Namen

In tien jaar De Bassist zijn er veel grote namen voorbij gekomen en een flink deel zagen we vandaag 'in het wild' rondlopen. Lee Sklar, David Ellefson, Juan Alderete (zie de eerdere facebookfoto), Marcus Miller, Michael League en Stu Hamm, om er maar een paar te noemen. Wie nog in het magazine komt is Paz Lenchantin (Pixies, Zwan, A Perfect Circle). Onlangs interviewden we haar voor de soundcheck, we nodigde haar een dagje uit en samen met haar checkten we onder meer de pedalen van Darkglass en de bassen en, waarom ook niet, de violen van Höfner. Grote namen als Bobby Vega en Pantera's Rex Brown komen vast nog eens langs in het magazine.

 
Foto: Paz probeert wat Höfners uit.


Foto: Leland Sklar krijgt uitleg over zijn 'signature' door Warwick's hoofd van de Custom Shop Marcus Spangler


Foto: Rex Brown van Pantera. Daar moet je geen ruzie mee krijgen

Ashdown
We meldden al wat nieuws van Ashdown, maar er is meer. De Origin is een mooi, licht en relatief eenvoudig werkpaard van de Britten. De sound is goed en de meeste in- en uitgangen zitten handig aan de voorkant. Ook mooi is het nieuwe merk van Ashdown-eigenaar Mark Gooday. Onder de naam Meters worden er prachtig gemaakte koptelefoons geleverd met ruisonderdrukking (perfect in vliegtuig en trein) en de bekende 'Spot the VU' VU-meter. Natuurlijk is het onzinnig, ook al beweert Ashdown dat je op het luistervolume van je kids kunt letten, maar zo'n meter is stiekem heel cool. Meters? Mieters!


Foto: De kleine rode Origin


Foto: Een van de diverse uitvoeringen van de mieterse Meters
 
Ibanez
Bij Ibanez zagen we best veel nieuws. In de NAMM-preview spraken we al over de Ashula: een monster met vier gefrette snaren en drie fretloze, de A, D en G. Of het een beetje speelbaar is? De hals is behoorlijk breed, maar Ibanez laat zien wat het merk kan. In de SR-serie zagen we halfholle modellen met ronde klankgaten en Nordstrand-elementen en geheel holle modellen met een piëzo-element, voor een meer akoestische of contrabas-achtige sound.

De Talman ken je natuurlijk uit De Bassist. Maar versies met glitterlak, een kop in kleur en blokinleg? Van ons krijgen ze een 'thumbs up', maar waarschijnlijk komen ze niet aan Europa, Gister aten we met de medewerkers van de Nederlandse Ibanez-importeur en reken maar dat we gezeurd hebben! 


Foto: Wil je een halfholle SR met Nordstrands?


Foto: Of liever helemaal hol en piëzo? Ibanez levert!


Foto: De Ashula zal niet in grote aantallen verkocht worden, maar je zou het kunnen zien als dat middenklasse automerk, dat een sportwagen uitbrengt om het imago een slagje sportiever te maken


Foto: Binnenkort organiseren we een vreedzame protestmars om deze bassen naar Nederland te krijgen. Schrijf je in op wijwilleneenglittertalman.nl

Teye
Teye (coverfoto) ken je natuurlijk ook uit het magazine. Het merk van twee Nederlanders in de VS werd, om het netjes te zeggen, misleid door een zakenpartner, maar na een roerige periode is het merk terug, met Nederlandse geldschieters en nu als BV. Het is nu dus een Nederlands merk, gebouwd in de VS, waar we trots op mogen zijn. Johnny Depp? De Robinsons die ooit samen The Black Crowes vormden? Cliff Williams van AC/DC? Ex-Stone Mick Taylor? Ze spelen er allemaal op! Duur, maar prachtig. 


Foto: Alkmaars Glorie. Uw in Alkmaar geboren hoofdredacteur, met een bas van de Alkmaarder Evert Wilbrink en zijn compaan Teye

Epiphone
Epiphone lanceerde net voor de NAMM een persbericht. Het merk komt met een prachtige akoestische bas, maar ook met een Thunderbird met vernikkeld hardware en de jaren '60 tweepuntsbrug. Prachtig! Helaas niet op de NAMM, maar we wilden het toch even melden. In de jaren '60 maakte Epiphone eigen modellen in de VS en de eigen tegenhanger van de T-bird was de Embassy. Ook deze bas is er nu als heruitgave, met dezelfde elementen en brug als de hierboven genoemde Dondervogel. Foto's volgen binnenkort in een apart nieuwsbericht.

Radial
Radial toonde ons twee handige pedalen. Op de EFX Bum,per kun je meerdere pedalen aansluiten en meerdere combinaties van deze effecten aan- of uitschakelen. Sluit bijvoorbeeld een octaver en een fuzz aan en met één trap zet je beide aan. Met de Cab Link kun je makkelijk en veilig diverse baskasten aan één versterker aansluiten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je je buizenversterker opblaast.


Foto: De Radial EFX Bumper...


Foto: ... en de Cab Link.

En verder? Jens Ritter maakt altijd de meest bijzondere bassen, dus we doen nog een plaatje:Zo. Wij gaan naar een van de vele feestjes hier, maar we zijn morgen weer hartstikke fris terug met meer mooi nieuws.  

NAMM Show 2017: onze dagverslagen en videoreportages
Verslag van de beursvloer in Anaheim, Californië

In vier dagverslagen en een preview plus diverse videoreportages brengen we al het nieuws uit L.A. bij jullie op het scherm! Binnenkort natuurlijk ook ruim in De Bassist, maar bekijk hier op DeBassist.nl de volgende artikelen:
 
NAMM Show Preview, met productnieuws van Music Man, Godin, G&L, Ibanez, Morley, ESP/LTD, Fodera, Warwick, Markbass en meer
 
NAMM Show Dag 1 verslag, met productnieuws Roland, Fender, Fodera, Warwick, Ashdown
 
NAMM Show Dag 2 verslag, met productnieuws Warwick, Reverend, Ashdown, Ampeg
 
NAMM Show Dag 3 verslag, met o.a. videoreportage Ibanez, Warwick, John Page, Ashdown, Reverend, Tech21, Aguilar en productnieuws Ashdown, Teye, Epiphone, Radial
 
NAMM Show Dag 4 verslag, met productnieuws John Page, Tech 21, Dingwall, Aguilar, Markbass