De bassisten van Guns N' Roses

Met Duff als de vervanger van een vervanger

De Bassist Plus 26-03-2020 11:03

In De Bassist 52 - april - juni 2020 - staat een interview met Duff McKagan. Hij is natuurlijk de bassist van Guns N' Roses, maar niet de eerste en enige. Wie kent Stephen Harris, oftewel Kid 'Chaos' Haggis nog? Niemand? Toch was hij in 1988 voor een show de bassist van G N'R. En wist je dat Ole Beich al na een show werd ontslagen?

Duff McKagan was Guns N' Roses-bassist van 1985 tot 1997 en sinds 2016 is hij opnieuw lid van de band. Daartussen nam Tommy Stinson van The Replacements de taak op zich. In 2014 moest Stinson enkele Zuid-Amerikaanse shows van GNR missen, vanwege een tour met The Replacements. Duff, die kort daarvoor een oude vete met Axl had bijgelegd, nam vijf shows over. Ironisch dat hij dus de 'replacement' van zijn eigen 'replacement' werd, die moest spelen met The Replacements. Nog ironischer is dat diverse jonge fans zich openlijk afvroegen wie die 'ingehuurde' bassist toch was.


Video: Guns N' Roses in de klassieke bezetting.

Duff was niet de eerste bassist van Guns N' Roses. De Deen Ole Beich zat al met Axl Rose in L.A. Guns en ging met hem mee toen GNR gevormd werd. Beich werd al na één show ontslagen en vervangen door Duff. Ole verdronk in 1991 in een meer in Kopenhagen, niet lang nadat zijn voormalige band daar speelde. Een ongeluk? Zijn familie gaat uit van zelfmoord. Beich raakte na zijn vertrek in een depressie en had veel problemen met heroine.

Om helemaal compleet te zijn: Stephen Harris, oftewel Kid 'Chaos' Haggis, verving Duff voor één show in 1988, vanwege de huwelijksreis van McKagan.


De Bassist met het het interview met Duff ligt in de tijdschriftwinkel in Nederland en België tot half juni 2020.

Je kan De Bassist ook los voor € 7,90 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 11,90. Dan krijg je twee edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99. Klik hier

Klik hier om al onze aanbiedingen te zien

zoeken
zoeken