aanmelden
YouTube-kanalen voor bassisten - deel 4
Vulfpeck en Mart Goossens
Muzieknieuws 01-04-2019 11:33
YouTube is een oneindige bron van beeldmateriaal. Ook op muziekvlak heeft het platform veel te bieden en het aantal YouTube-kanalen op het gebied van muziek maken groeit. Een maand lang - op woensdag en vrijdag - gaan we verschillende YouTube-kanalen uitlichten.

In deze laatste editie van 'YouTube-kanalen voor bassisten' featuren we de volgende Youtube-kanalen: 
Vulfpeck
Mart Goossens

Waarom zou je als muzikant je tijd verdoen op internet? YouTube biedt de muzikant een groot aanbod aan lessen, tips, entertainment en meer. Dit alles is gratis en het biedt de mogelijkheid tot een nieuwe manier van dingen leren en inspiratie opdoen.

We zullen de komende tijd tal van Youtube-kanalen featuren op onze site.

Vermakelijk
Na de specifieke en wat serieuzere kanalen van afgelopen week, is het deze week tijd om je innerlijke muzieknerd ook te laten lachen of ontspannen. De YouTubers die hieronder behandeld worden zijn over het algemeen professionele muzikanten die YouTube mogelijk gebruiken als een extra bron van inkomsten of als een platform om hun dagelijkse creatieve uitspattingen te uitten. Verwacht deze week (tour)vlogs, humor en veel flitsende beelden. Dit zijn, volgens uw redacteur, de meest vermakelijke YouTube-kanalen voor de bassisten.

Vulfpeck  
Het draait bij Vulfpeck niet specifiek om de basgitaar, maar het instrument heeft wel een extreem prominente rol op dit YouTube-kanaal. Vulfpeck is een funkcollectief uit Amerika en de bassist Joe Dart heeft onder bassisten -en niet bassisten een legendarische status verkregen. Welke bassist kan nou zeggen dat het publiek zijn of haar baslijnen meezingt? Joe Dart er in ieder geval over praten:

Naast het epische basgeweld is er ook genoeg ander vermaak. Check deze speciale verkoopvideo over de nieuwe signature bas van Joe Dart bijvoorbeeld.

Mart Goossens
Mart Goossens is een Nederlandse bassist die het coveren van nummers erg serieus neemt: hij speelt super strak, de keuze van nummers is origineel en relevant en de opnames en bewerking van de beelden is uitzonderlijk goed. Check deze cover van Rude van de band Magic, met een wel erg Hollandse achtergrond.

 

Meer kijken?
Een maand lang rollen wij op onze site, op woensdag en vrijdag, een YouTubemuzikanten reeks uit. Vorige berichten uit deze reeks vind je hieronder:

Middle 8, Vox Earworm en 12tone

Holistic Songwriting, Polyphonic en Rick Beato

- Scotts Bass Lessons, Patrick Hunter en BassTheWorld.com 

Cover Solutions en Loick Jouaud 

- Davie504 en All About The Bass