De nieuwe De Bassist is uit

Met Geddy Lee, Doug Wimbish en de gevonden bas van Paul McCartney.

Muzieknieuws 08-03-2024 09:03

De nieuwe De Bassist is uit en daarin lees je onder meer interviews met Laura Nygren, Geddy Lee, Doug Wimbish en Isha. Je leest alle achtergronden van de gevonden bas van Paul McCartney en we blikken terug op de NAMM-show en ESNS24. Daarnaast lees je natuurlijk nieuws, workshops, de column en veel, veel meer.

De Bassist 68, april - juni 2024, is uit! Je kunt deze editie zonder verzendkosten bestellen in onze webshop muziekmagazines.nl.

 

Interviews
We zijn trots dat we een exclusief interview hadden met schrijver, presentator, verzamelaar en natuurlijk Rush-bassist Geddy Lee. Hij spreekt openlijk over Rush, zijn gevoelens over het stoppen van de band en over toch weer het podium opgaan. We spraken Doug Wimbish deze keer eens nauwelijks over Living Colour, maar vooral over zijn pionierswerk tijdens het ontstaan van de hiphop. Isha stond helemaal solo - met bas! - op ESNS24 en daar wilden we alles van weten! Rens van der Sluis speelde met The Mocks ontzettend veel met de Popronde en zijn oude Vox-versterkers hielden het vol. We eren hem als Talent. Diets Dijkstra van Johan praat over zijn Basplaat en Laura Nygren vertelt waarom ze een showpony is.Tests
Wat is een basmagazine zonder tests? Geen idee, want ze staan er altijd in. Dit keer probeerden we het Bleep fuzzpedaal, een Fender Telecaster Bass, het prototype van de Dingwall John Taylor Signature, de Ibanez SRMS720, de Korg Volca Nubass, de Schecter FreeZesicle, snaren van Richter met een bijzondere coating en de Source Audio ZIO.
Achtergrondverhalen
Al in oktober wisten wij dat de eerste bas van Paul McCartney terug was gevonden. We moesten vier maanden ons mond houden, maar toen het eenmaal bekend werd, was De Bassist de enige ter wereld met alle unieke details. Je kon het al in het Engels en Nederlands op de website lezen, maar we vonden dat het verhaal ook een plekje in De Bassist verdiende. Verder waren we sinds jaren weer op de NAMM-show en natuurlijk op ESNS24 en we blikken in deze editie terug op beide evenementen. Vooruitblikken doen we ook en wel op het Bridge Festival.En meer:
En dan hebben we de column van Rosan, de workshops van Peter, Bas, Barend en Sanne, Nederbas over Peter van Straten, De Bas (van Chris Hillman), albumtips, nieuws, en meer.

zoeken
zoeken