YouTube-kanalen voor bassisten - deel 2

Cover Solutions en Loick Jouaud

Muzieknieuws 21-03-2019 12:08

YouTube is een oneindige bron van beeldmateriaal. Ook op muziekvlak heeft het platform veel te bieden en het aantal YouTube-kanalen op het gebied van muziek maken groeit. Een maand lang - op woensdag en vrijdag - gaan we verschillende YouTube-kanalen uitlichten.

Waarom zou je als muzikant je tijd verdoen op internet? 
YouTube biedt de muzikant een groot aanbod aan lessen, tips, entertainment en meer. Dit alles is gratis en het biedt de mogelijkheid tot een nieuwe manier van dingen leren en inspiratie opdoen.

We zullen de komende tijd tal van Youtube-kanalen featuren op onze site.

Specifiek
Na de algemene YouTube-reeks die we vorige week op de site hebben gezet leggen we de focus deze week op specifieke YouTube-kanalen voor fervente bassist. De nadruk ligt bij deze kanalen op lesvideo’s, covers en allerlei informatie op jouw interesse-gebied. 

Doe je innerlijke basnerd een plezier en neem even de tijd om onderstaande kanalen te checken.

Cover Solutions
Elke bassist is Cover Solutions bewust -of onbewust wel eens tegengekomen op YouTube. Dit kanaal is mogelijk de grootste aanbieder van bascovers op de filmpjessite. Van elke cover post dit kanaal een versie met backing track en een versie waarin je alleen de bas hoort. Check dit kanaal met gratis cover/lesvideo’s eens, stiekem werkt het best verslavend...

Loick Jouaud
Deze bassist viel mij als producent van deze reeks op omdat hij razendsnel is met het posten van covers van onder andere nieuwe Royal Blood en Muse covers. Loick Jouaud heeft een eigen stijl en houdt zich veel bezig met effecten. Zo is zijn Royal Blood sound bijna identiek te noemen aan die van het duo. Daarnaast wordt elke cover geleverd met tabs en duiddelijke video’s. Check onderstaande Royal Blood cover voor een impressie.

Meer kijken?
Een maand lang rollen wij op onze site, op woensdag en vrijdag, een YouTubemuzikanten reeks uit. Vorige berichten uit deze reeks vind je hieronder:

- Middle 8, Vox Earworm en 12tone

- Holistic Songwriting, Polyphonic en Rick Beato

- Scotts Bass Lessons, Patrick Hunter en BassTheWorld.com 

 

zoeken
zoeken