aanmelden
YouTube-kanalen voor bassisten - deel 3
Davie504 en All About The Bass
Muzieknieuws 27-03-2019 11:05
YouTube is een oneindige bron van beeldmateriaal. Ook op muziekvlak heeft het platform veel te bieden en het aantal YouTube-kanalen op het gebied van muziek maken groeit. Een maand lang - op woensdag en vrijdag - gaan we verschillende YouTube-kanalen uitlichten.

Waarom zou je als muzikant je tijd verdoen op internet? 
YouTube biedt de muzikant een groot aanbod aan lessen, tips, entertainment en meer. Dit alles is gratis en het biedt de mogelijkheid tot een nieuwe manier van dingen leren en inspiratie opdoen.

We zullen de komende tijd tal van Youtube-kanalen featuren op onze site.

Vermakelijk
Na de specifieke en wat serieuzere kanalen van afgelopen week, is het deze week tijd om je innerlijke muzieknerd ook te laten lachen of ontspannen. De YouTubers die hieronder behandeld worden zijn over het algemeen professionele muzikanten die YouTube mogelijk gebruiken als een extra bron van inkomsten of als een platform om hun dagelijkse creatieve uitspattingen te uitten. Verwacht deze week (tour)vlogs, humor en veel flitsende beelden. Dit zijn, volgens uw redacteur, de meest vermakelijke YouTube-kanalen voor de bassist.

Davie504
Deze Italiaanse bassist werd al door jullie aangevraagd op onze sociale media. Uiteraard krijgt deze geweldige bassist een plaatsje in onze serie. Davie504 is naast een funkmeister ook een meme-lord: dat betekent dat hij korte/grappige filmpjes maakt waarin iedereen zich wel herkent. Wat uniek is aan de memes van Davie504 is dat de basgitaar de hoofdrol speelt. Met zijn video’s bereikt deze jongeman een veel groter publiek dan alleen de bassist en de inhoud van de video’s wordt ook steeds gekker.

Ooit begon het in de reacties met de zin: ‘erg indrukwekkend dit, maar wat kan je met een 24snarige basgitaar?' Tegenwoordig is het uit de klauwen gelopen op het kanaal van Davie504. Reacties als: ‘erg indrukwekkend dit, maar kan je Africa van Toto ook in Afrika spelen?’, zijn tegenwoordig de standaard op dit YouTube-kanaal.

Andertons; All About The Bass
Deze serie van muziekwinkel Andertons is puur vermaak voor de echte bassist. Twee goed bespraakte Engelsen testen -en praten over (nieuwe) basgitaren. Meer valt er niet over te zeggen; kijk en geniet.

 

Meer kijken?
Een maand lang rollen wij op onze site, op woensdag en vrijdag, een YouTubemuzikanten reeks uit. Vorige berichten uit deze reeks vind je hieronder:

Middle 8, Vox Earworm en 12tone

Holistic Songwriting, Polyphonic en Rick Beato

- Scotts Bass Lessons, Patrick Hunter en BassTheWorld.com 

- Cover Solutions en Loick Jouaud