De Bassist 62 is uit!

Met Timothy B. Schmit, Guy Pratt, Cliff Burton en Pieteke Dik

Muzieknieuws 08-09-2022 09:56

De Bassist 62 is uit en daarin lees je tests, workshops, albumreviews nieuws, achtergronden en natuurlijk veel interviews. Deze keer spraken we met onder meer Timothy B. Schmit, Guy Pratt, Liva Austad Svaeren, Kim Hoorweg, Daniël Eskens, Bart van Poppel en Robert Trujillo.

Herfst! Toch nog! Meteen maar een herfstige cover met die fraaie Schecter Model-T4. We testen die bas in deze editie, naast reviews van de Squier Jaguar Bass H, de Cort Elrick NSJ4, de Fender Player Precision en gear van Ashdown, Source Audio en Darkglass.

Véél interviews dus in deze editie, naast een special over Cliff Burton en de tweejaarlijkse lezerspoll. Als je mee wilt doen, graag!

De Bassist 62, oktober-december, ligt nu in de winkel. Of bestel 'm in onze webshop - we verzenden zonder verzendkosten.

Timothy B. Schmit
De Eagles speelden in Nederland en Timothy B. Schmit nodigde ons uit in Amsterdam voor een gesprek over bassen, het schrijven van songs en zijn lange loopbaan bij Poco, Eagles, als soloartiest en als zanger voor vele grote namen. Op De Bassist hoor je zijn nieuwste album en een track met Sheryl Crow die hij op bas schreef.
Guy Pratt

Moeten we Guy Pratt nog introduceren? Hij speelde met Pink Floyd, David Gilmour, Nick Mason’s Saucerful of Secrets en hij nam de prachtige baslijnen op voor Madonna’s Like A Prayer en Michael Jackson’s Earth Song. In het magazine vroegen we alles over zijn tour met Nick Mason, maar exclusief voor de website vertelde hij over opnemen met Pete Townshend (The Who) en over een geheim optreden met Roger Waters. Zo geheim, dat zelfs Roger het niet weet. Je leest het hier.Liva Austad Svaeren
Normaal werkt ze op een kraamafdeling van een ziekenhuis, maar ze tourt ook de wereld rond met popsensatie Sigrid. Ja, echt waar. Wij waren net zo nieuwsgierig als jij naar dat verhaal en je kunt het nu lezen in De Bassist 62. Ga dan meteen even naar de website voor het optreden op Best Kept Secret, deze zomer. 


Kim Hoorweg
Je hebt Kim Hoorweg de jazzzangeres en Kim Hoorweg die met vuige fuzzbassen over vrouwenrechten schreeuwt. Is dat dezelfde Kim? Jazeker! Ze vertelt je alles in de huidige uitgave van het magazine, terwijl je op debassist.nl kunt luisteren naar haar muziek en meer kunt lezen over haar gear.
Bart van Poppel
Wat doe je als je een Beatles tributeband bent, maar met ’s lands beste songwriters aan boord? Dan kom je met een album vol eigen nummers, met een flinke dosis Americana en British Invasion. Natuurlijk hadden we het over The Analogues, maar vooral over de Sidehow, zijn Harmony bas, de rollen binnen de band en veel, veel meer. Op deze website hoor je de eigen nummers.
Tests
Wat is een basmagazine zonder tests? Dit keer bespreken we een Fender Player Precision, een Cort Elrick NJS, de Ashdown Ant, de Darkglass B1K, de Squier Jaguar H, de Schecter Model-T4 en de Source Audio Atlas Compressor. Benieuwd naar tests uit vorige edities? Ga naar de testsectie van onze website


Robert Trujillo over Cliff Burton
Cliff Burton was de tweede bassist van Metallica en hij overleed veel te jong tijdens een busongeluk. De huidige Metallica-bassist Robert Trujillo blikt terug op het muzikale leven van Cliff en dat doet hij samen met een keur aan bekende metalbassisten, zoals Rob van der Loo, David Ellefson en Frank Bello.


De Bassist Poll
Hij is er weer! De Bassist Poll. Ga snel naar de website en vul jouw keuzes in. Niet alleen kun je stemmen op je favoriete gear, maar we willen alles van je weten over favoriete baslijnen, livealbums, livemomenten en veel meer! debassist.nl/poll 


Meer! Meer! Meer!
Op de website lees je tevens een extra stuk interview met Daniël Eskens, oftewel FAST DE, en je hoort niet alleen De Basplaat van Pieteke Dik, maar ook haar Pinkpop-optreden met Froukje. Klik hier.


Namens het hele De Bassist-team: Veel leesplezier!

De Bassist 62, oktober-december, ligt nu in de winkel. Of bestel 'm in onze webshop - we verzenden zonder verzendkosten.

zoeken
zoeken