Pieteke Dik over Pino Palladino

De Basplaat van Froukje's bassist

De Bassist Plus 08-09-2022 09:09

Pieteke Dik dacht dat ze een nieuwe held had ontdekt, maar het bleek iemand te zijn naar wie ze al jaren luisterde. Sterker nog: hij was de reden voor haar om te gaan bassen: Pino Palladino. In De Bassist 62 lees je het hele verhaal en hier zie en hoor je Pieteke's keuze voor De Basplaat... ...en muziek van haarzelf.

Dit is een extra webitem naar aanleiding van een artikel in De Bassist 62, oktober - december 2022. Je kunt deze editie zonder verzendkosten bestellen in onze webshop muziekmagazines.nl. 

In De Bassist 62 is Pieteke Dik aan het woord over haar favoriete Basplaat. En dat gaat over niemand minder dan Harry Styles, die zijn komende Nederlandse optredens vijf keer had kunnen uitverkopen. Op zijn albums vinden we een oude bekende terug van ons magazine en hij is natuurlijk een van de beste bassisten ooit: Pino Palladiono. Pieteke zegt over hem: 

"Pino Palladino is misschien wel de reden dat ik bas ben gaan spelen. De eerste nummers die ik uitzocht waren van John Mayer’s Continuum, nog voordat ik doorhad wie dat dan had gespeeld en wat ik daar dan zo geweldig aan vond. Ik heb alle live filmpjes die op internet staan van John Mayer met Pino gezien en kan van vele live opnames de baslijnen dromen."

Hieronder zie je twee van de songs waarover Pieteke in het interview praat, de twee albums van Harry en als kers op de taart het optreden van Froukje - met Pieteke op bas en bass synth natuurlijk - op Pinkpop.

zoeken
zoeken