downloads (3)

Justin Meldal-Johnsen live

En interviews met St. Vincent en Air's Nicolas Godin

De Bassist Plus 17-03-2022 18:03

Justin Meldal-Johnsen ken je van de Fender JMJ Mustang, van zijn werk bij onder meer Beck, Air en Nine Inch Nails en tegenwoordig tourt hij met St. Vincent. We spraken St. Vincent al eerder over het baswerk op haar nieuwe album en dat lees je hier. In het interview met JMJ komen de Music Man's van Nicolas Godin (Air) ter sprake en laten we die ook gesproken hebben!

Dit is een extra webitem naar aanleiding van een artikel in De Bassist 60, april - juni 2022. Je kunt deze editie zonder verzendkosten bestellen via deze link. 

Tekst: Chris Dekker

In De Bassist 60 spreken we uitgebreid met sessiebassist Justin Meldal-Johnsen. Het gaat over zijn basloopbaan, zijn werk als producer, de nieuwe bassen die hij in coronatijd heeft aangeschaft en het instrumentarium dat hij gebruikt bij zijn nieuwe werkgever: St. Vincent. 

De vaste lezer van De Bassist, Gitarist of Musicmaker weet het vast: Ik ben een St. Vincent fanboy én al sinds jaar een dag een liefhebber van het werk van Justin Meldal-Johnsen (JMJ). Toen JMJ hoorde dat St. Vincent een bassist zocht, sprong hij in het gat en ik een gat in de lucht. Een leuk feitje: Een van de eerste interviews die ik deed - toen nog voor Musicmaker - was met JMH. En ik sprak regelmatig met St. Vincent, waaronder over haar baswerk en dat lees je verderop in deze mail, net als een interview met Air's Nicolas Godin.

Ik vind het album Daddy's Home van St. Vincent waanzinnig goed, maar live is het - mede vanwege de topmuzikanten - helemaal geweldig. Deze video was lang een verslaving:
Nog niet genoeg gehoord? Hier is een heel concert:


Interview: St. Vincent over haar bas en baslijnen
Voor Musicmaker 483 (en zusterblad Gitarist) sprak ik met St. Vincent over de totstandkoming van haar album - waarop ze zelf bas speelt - en haar favoriete bassen. Dat is trouwens een Fender Coronado Bass. Klik op het pdf logo in dit artikel om het interview terug te lezen.

Interview: Nicolas Godin (Air) over de Music Man Sabre Bass
Net als JMJ is Nicolas Godin een held voor me en mede door hem speel ik op een Höfner Club en een Fender Mustang. Zijn baslijn op La Femme d'Argent is een van mijn favoriete lijnen. Je hoort hem hieronder.

In het interview vertelt JMJ dat hij Nicolas Godin aanraadde om eens wat Music Man's te proberen. Godin kocht een StingRay en Sabre en JMJ besloot ook een Sabre aan te schaffen. Voor De Bassist 52, april-juni 2020, spraken we met Air's Nicolas Godin over die Sabre. klik op het pdf logo om het interview - in twee delen - te lezen.En hier zie je Nicolas met een Music Man Sabre, die hij op aanraden van JMJ kocht:
Wil je het hele album van St. Vincent horen met haar en haar producer op bas? Regelen we voor je:


zoeken
zoeken