Documentaire over Paul McCartney op komst

Documentaire over Paul McCartney op komst

Het leven van Macca op film

De afgelopen twaalf jaar werkte Charlie Lightening aan een documentaire over Paul McCartney. Waarschijnlijk wordt het Glastonbury-optreden het einde van de docu en we zijn benieuwd wanneer we het in d.....meer »»

Bill Wyman gaat naar de veiling

Koop een bijzondere Stones-bas

Kleding, prijzen, persoonlijke items en enkele bassen. Op 29, 20 en 31 mei gaan er zo'n 1.000 persoonlijke bezittingen van Stone Bill Wyman naar de veiling en we vinden onder meer diverse bassen in de.....meer »»

Fabrieksbezoek Galli Strings en GR Bass

De Bassist reist af naar Italiƫ

Komende week reizen we af naar ItaliĆ«. We zijn het grijze weer zat, we hebben trek in een goeie, echte steenovenpizza, een fijn rood wijntje en we gaan op bezoek bij twee fabrieken: GR Bass in Monopo.....meer »»

Mike Lull overleden

Basbouwer overlijdt onverwachts op 65-jarige leeftijd

Mike Lull is een van de grotere kleine bouwers in de VS. Met een klein team bouwde hij bassen voor onder meer Tom Petersson, Jeff Ament, Bryan Beller, Stu Cook en Darryl Anders. Op 12 februari overlee.....meer »»

Basgasten 19

Podcast met Manuel Hugas

Om de week plaatsen wij op vrijdag een nieuwe aflevering van Basgasten. Dit is een podcast, die geheel door Hidde Roorda wordt gemaakt, met behulp van wat contacten van De Bassist. Hidde spreekt met n.....meer »»

Release van de Week: Tame Impala - The Slow Rush

Vandaag verschenen - 14 februari

Ook vandaag zijn er weer veel mooie albums uitgekomen. Een eervolle vermelding gaat naar The Kik, maar we kozen deze voor een andere band die van vintage instrumenten houdt: Tame Impala. Een nieuwe pl.....meer »»

Spector Euro 4

Signature bas Ian Hill krijgt update

Wat doe je als je band 50 jaar bestaat en jij bent er al vanaf het begin bij? Dan vier je dat natuurlijk, in het geval van Ian Hill een update voor je bas......meer »»

Xander Vrienten met vrienden naar WestergasTheater

Shows met Tim Knol, Brigitte Kaandorp en Cato van Dijck.

Dit voorjaar geeft muzikant Xander Vrienten drie eenmalige shows in het WestergasTheater in Amsterdam. In Xander Vrienten X WestergasTheater nodigt hij zijn muzikale vrienden uit voor een unieke reeks.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken