Ted Russell Kamp

Meer dan alleen een bassist, maar ook alleen met bas

De Bassist Plus 01-10-2020 13:09

Singer-songwriter, producer en bassist Ted Russell Kamp vertelt in De Bassist 54, oktober - december 2020, over zijn album met vrijwel alleen bas en zang. Hoe dat klinkt hoor je hier:

Ted Russell Kamp komt graag in Nederland, mede omdat hij hier veel familieleden heeft. Live begeleidt hij zichzelf meestal op gitaar, maar toen hij op een dag gevraagd werd om wat songs bij een radiostation in Bergen op Zoom te spelen, besloot hij alleen zijn bas mee te nemen. De nummers die hij daar speelde werden opgenomen en het werd de basis voor een album met zo goed als alleen bas. Natuurlijk spreekt hij daarover in het interview, maar je hoort het hier:

Je wilt natuurlijk weten hoe huh met een volledige band klinkt en dat hoor je hier. Op het eerste nummer doet zijn werkgever Shooter Jennings mee. Shooter ken je wellicht uit de band van Duff McKagan en hij is de zoon van countrylegende Waylon Jennings. En iedereen van boven de dertig kent Waylon natuurlijk van de voice-over en de introsong van The Dukes of Hazzard. Those damn Duke boys!



Gewoon even als bonus, omdat het zo leuk is:

 

De Bassist met het het het interview met Ted ligt in de tijdschriftwinkel in Nederland en België tot half december 2020.

Je kan De Bassist ook los voor € 7,90 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 11,90. Dan krijg je twee edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99. Klik hier

Klik hier om al onze aanbiedingen te zien

zoeken
zoeken