aanmelden
Nicolas Godin
Het brein achter Air gaat solo
De Bassist + 26-03-2020 11:03
In De Bassist 52, april - juni 2020, interviewden we Nicolas Godin; een van de twee muzikanten achter Air. Air bestaat nog steeds, maar Godin kwam met twee solo-albums: een zeer sixties-klinkende soundtrack voor een Franse Netflix-serie en een album gebaseerd op architectuur.

In een korte tijd kwamen er twee albums van Godin uit, die beide in dirtbericht te beluisteren zijn. Voor de soundtrack van Au Service de la France kon hij zich helemaal uitleven met typische jaren zestig-sounds, terwijl Concrete and Glass op een hele andere manier tot stand kwam. En dat lees je in De Bassist 52.

In het interview kun je ook lezen dat Godin speciaal voor het album naar moderne bassen overstapte. Nouja modern? In plaats van modellen uit de jaren zestig, schafte hij twee modellen uit de jaren zeventig aan: een Music Man StingRay en een Music Man Sabre Een van deze bassen - de Sabre-  hoor en zie je in het bijzondere concert dat hij met band gaf en dat Nicolas ons tipte. Hieronder het concert en daaronder de twee albums:

Hier hoor je zijn Concrete and Glass en daaronder de soundtrack van de Franse serie:


De Bassist met het interview met Nicolas ligt in de tijdschriftwinkel in Nederland en België tot half juni 2020.

Je kan De Bassist ook los voor € 7,90 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 11,90. Dan krijg je twee edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99. Klik hier

Klik hier om al onze aanbiedingen te zien