aanmelden
Ida Nielsen came to get funky
And she was! Een concertverslag en meer
De Bassist + 27-06-2019 12:06
Ida Nielsen ken je natuurlijk van Prince, maar de laatste jaren ook van haar indrukwekkende solocarriere. In De Bassist 49, juli - september 2019 spraken we met haar voor een concert in onze eigen Q Factory. Hoe haar nieuwste album klinkt? Je hoort het hieronder. Hoe het concert was? Je leest het hieronder.

Tekst: Chinouk de Haan

IDA NIELSEN LIVE IN DE Q-FACTORY
De Deense Ida Nielsen werd in 2010 deel van The New Power Generation, de begeleidingsband van Prince. Ze speelde met hem tot zijn tragische overlijden in 2016. Nu speelt ze over de hele wereld met haar eigen band en muziek die ze zelf schrijft, opneemt en produceert. We spraken Ida voorafgaand aan haar show in ‘onze eigen’ Q-factory te Amsterdam. Na het interview haast Ida zich naar de zaal, waar de soundcheck begint. Een uur later stroomt de kleine zaal langzaam maar zeker vol. De meeste mensen lopen meteen door naar het podium en kijken geïnteresseerd naar Ida’s set-up die al klaar staat. Het is duidelijk dat het publiek over het algemeen een mix is van Prince-fans en bassisten.

Ida’s band, The Funkbots, bestaat uit gitarist Mika Vandborg, rapper Kuku Agami en drummer Patrick Dorcean. Met z’n vieren zetten ze een ontzettend sterke show neer. Ze spelen nummers als You Can’t Fake the Funk, wat bijna iedereen in de zaal mee kan zingen. Ook iets ouder werk als Heart of Stone doet het goed in de zaal. De band geeft Ida duidelijk alle ruimte om te soleren, maar verdwijnt niet in al het basgeweld. Rapper Kuku geeft een bijzondere twist aan de nummers. Tijdens de show geeft Ida nog eens aan dat ze geen Prince-tribute band zijn. Ze vindt het niet gepast om zijn nummers te spelen maar voor de echte Prince-fans zitten er af en toe kleine hints naar zijn werk in de nummers verstopt.

Ida laat in haar solo’s zien wat voor een waanzinnige bassist ze is, maar blijft in haar grapjes tussendoor heel bescheiden. Na de show komt ze meteen de zaal in om met haar fans te praten en op de foto te gaan. Al met al een sterke show waar Ida laat zien dat ze nog altijd Prince’s Funk Princess is.

Time 2 Stop Worrying (Bout The Weird Stuff) is Ida's nieuwste album, uit 2019. Het is haar vierde solo-album in ruim tien jaar. Hieronder beluister je het hele album. We zijn alleen één ding vergeten te vragen. Is de titel Lukewarm een knipoog naar Spinal Tap? Dat fragment ze je onder de playlist.

Ben je benieuwd naar haar muzikale avonturen met de kleine, grote held? Scroll naar beneden om te zien hoe je dit magazine met iDeal en zonder verzendkosten kunt bestellen.


De Bassist met het interview met Ida is te koop in de betere tijdschriftwinkel in Nederland en België tot half september 2019.

Je kan De Bassist ook los voor € 7,90 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 11,90. Dan krijg je twee edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99.Klik hier

Klik hier om al onze aanbiedingen te zien