aanmelden
Alleskunner Tim Lefebvre kijkt vooruit
En blikt terug op Bowie, baseffecten en zijn gear bij Tedeschi Trucks
De Bassist + 27-06-2019 12:06
In De Bassist 49, juli - september 2019 vind je een interview met Tim Lefebvre, die je kent van onder meer David Bowie en de Tedeschi Trucks Band. Bowie is helaas overleden en Tim is ook met de laatste band gestapt om nieuwe avonturen aan te gaan. De Bassist zet wat interessante video's op een rij, over de sound van Tim.

Tim Lefebvre heeft helaas voor altijd de eer om de laatste bassist van Bowie te zijn geweest. De sympathieke bassist deed echter veel meer, maar kijkt ook altijd vooruit. In De Bassist vertelde hij over al zijn nieuwe plannen. 

Als aanvulling op het interview hebben we enkele fijne video's voor je geselecteerd, die je hieronder kunt zien.

Pedals and Effects is het Youtube-kanaal van Juan Alderete, die je natuurlijk kent van Marilyn Manson, Racer X, Juliette Lewis, The Mars Volta én zijn interview in De Bassist. Zelf praat hij ook graag met collega-bassisten, zoals met Tim over Bowie:

En nog een algemeen interview:Wil je weten wat Tim bij de Tedeschi Trucks Band gebruikte? In deze Rig Rundown van de collega's van Premier Guitar zie je alles. Wil je de gitaren van de naamgevers overslaan? Skip dan naar precies 20 minuten.In het interview vertelde Tim al een en ander over zijn effecten. Hier zie je nog meer:Ten slotte eentje voor de brede glimlach: een te gekke jam tussen Chris Chaney en Tim:
De Bassist met het interview met Tim is te koop in de betere tijdschriftwinkel in Nederland en België tot half september 2019.

Je kan De Bassist ook los voor € 7,90 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 11,90. Dan krijg je twee edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99.Klik hier

Klik hier om al onze aanbiedingen te zien