aanmelden
Wil je lekker puntig leren spelen als Graham Maby?
Ga naar de clinic in Breda!
De Bassist + 27-06-2019 12:06
In De Bassist 49, juli - september 2019 interviewen we Graham Maby en de meeste vragen komen van jou! Los van dat we hem jouw vragen stelden, hebben we nog iets moois voor je. Leer te spelen als Graham met een bijzondere workshop in Breda. Benieuwd geworden? Check het onderstaande artikel.

Op een zonovergoten dag, sprak De Bassist met Graham Maby in een heerlijk gekoelde, Amsterdamse hotellobby. Gra vertelde veel over zijn historie met Joe Jackson, zijn spel en hoe hij in de loop der jaren steeds meer van plectrum naar vingers overstapte. Qua spel is Graham zeer interessant en jij kunt leren hoe je de iconische lijnen van de diverse klassieke hits kunt spelen.In 1978 vormde Joe Jackson zijn legendarische band en eiste dat de bas centraal kwam te staan in zijn songs. De electrische gitaar die in die tijd een prominente plaats vooraan had werd dus linea recta naar de percussieve achtergrond gedwongen als enkel slaginstrument zonder enige gitaarsolo’s. De nu in de spotlights staande bas in de handen van Graham Maby met zijn iconische zelfverzekerde, stevige en puntige sound vulde de song in op een solide maar vooral melodieuze manier. Niet gehinderd door enige muzikale kennis maar volledig vertrouwend op zijn oren maakte hij de sound van de eerste LP’s volledig bassdriven. Luister maar eens naar de songs van het eerste album “Look Sharp!’ zoals ‘Sunday Papers’ en ‘Fools in Love’. De verzadigde buizen sound samen met zijn heerlijke ritmische plectrum precisie maakt deze songs tot ware

Bass Masters Bass Camp
Op zondag 14 juli is er een Bass Masters Bass Camp in de Wels Bass University in Breda, dat ingaat op de sound en baslijnen van Graham Maby. Op deze bass-workshopmiddag worden er zeven songs behandeld -  Score, tabs en verschillende snelheden audio zijn aanwezig - uit de vroege periode van Joe Jackson met Graham Maby’s baslijnen. Denk aan nummers als Sunday Papers, Fools in Love maar ook het mooie melodieuze Tilt.

Ga voor meer info naar:
Wels Bass University 

Of stuur een e-mail naar:
BassCamp@WelsBassUniversity.com

De Bassist met het interview met Graham is te koop in de betere tijdschriftwinkel in Nederland en België tot half september 2019.


Je kan De Bassist ook los voor € 7,90 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 11,90. Dan krijg je twee edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99.Klik hier

Klik hier om al onze aanbiedingen te zien