aanmelden
Bill Banwell bast bij Rag'n'Bone Man
Een kijkje in zijn baskeuken - met véél video's!
De Bassist + 27-03-2019 10:03
In De Bassist 48, maart - juni 2019, vind je een uitgebreid interview met Bill Banwell. Deze naam zal niet bij iedereen een bel doen rinkelen, maar Banwell is zeker geen kleine speler. Als bassist in de band van Rag’n’Bone Man heeft Banwell - afkomstig uit het Engelse Somerset - al een hoop grote tours gedaan en honderden uren in vele studio's doorgebracht.

Naast het drukke tourleven als bassist bij Rag'n'Bone Man is Banwell ook online actief. De bassist heeft op YouTube een account met allerlei video’s en via zijn Hotmail kan je hem mailen voor het inspelen van een basloopje. Op YouTube plaatst Banwell filmpjes van spontane jams, krijgt de kijker een kijkje in het tourcircus van Rag’n’Bone Man en is er volop samenspel  te vinden met allerlei drummers.

Het kanaal van Banwell vind je na de klik en hieronder staan enkele video’s voor je op een rij:

Een bassolo in een Pop/rockshow? Banwell is er blij mee dat hij een moment of fame krijgt in de swingende optredens van Rag’n’Bone Man.

Bill kan ook gewoon erg goed bassen: op zijn kanaal staan genoeg beelden van zelfbedachte riffs en jams.

Bill is begonnen aan een serie genaamd 'In The Shed'. Hij wil hiermee lokale drummers uit zijn regio onder de aandacht brengen. Het levert pittige grooves op.

Zou elke bassist niet stiekem tekenen voor zo’n uitzicht, bassound en dit type muziek?

Banwell heeft ook een fraaie bascollectie. Check bijvoorbeeld de soundtest van deze Gibson Ripper!

Bill Banwell's website

De Bassist met het interview met Bill Banwell is te koop in de betere tijdschriftwinkel in Nederland en België tot half maart 2019.

Je kan De Bassist ook los voor € 7,90 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 14,50. Dan krijg je maar liefst drie edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99.Klik hier

Klik hier om al onze aanbiedingen te zien