Ben over Brood

Van Dik Hout en Herman Brood

De Bassist Plus 26-03-2019 10:03

Toen Herman Brood vijftig werd, werd er een album opgenomen met samenwerkingen tussen diverse Nederlandse artiesten en Herman. Een van de beter geslaagde songs was Pijn van Van Dik Hout. Ben Kribben blikt terug op deze bijzondere tijd.

In De Bassist #48, april – juni 2019, vertelt Ben Kribben over 25 jaar Van Dik Hout, het nieuwe album en de tour die nu volop bezig is. Hij blikte ook terug op de samenwerking met Herman Brood:



‘We hebben in 25 jaar best wat hoogtepunten beleefd. Eén daarvan was het optreden met Herman Brood op Lowlands. Dat was in 1996. We speelden in de tent en buiten de tent stond nog een enorme rij mensen die niet meer naar binnen konden. We traden daar op met Herman Brood. Tot een paar minuten voor het optreden waren we Herman kwijt! Hij kwam aan, vlak voordat we het podium op moesten. Gelukkig was hij er. Eenmaal met z’n allen op het podium voelde ik me echt een beetje een klein jongetje naast hem. Hij was natuurlijk een rockidool en ineens stond ie naast me. Dat was best een beetje maf ook. En buiten het verwarde wat hij had, had ie niet op het podium. We hebben toentertijd ook een videoclip met hem opgenomen. Hij was een echte spring in het veld; wat in hem opkwam wilde hij doen en deed hij dus ook. Dat maakte het allemaal heel onverwachts en spannend. Het was echt een toffe ervaring.'

De studioversie:



En zo klonk het live:



En als extraatje Never Be Clever door Van Dik Hout en Herman:




De Bassist met het interview met Ben is te koop in de betere tijdschriftwinkel in Nederland en België tot half juni 2019.

Je kan De Bassist ook los voor € 7,90 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 14,50. Dan krijg je maar liefst drie edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99.Klik hier

Klik hier om al onze aanbiedingen te zien

zoeken
zoeken