aanmelden
Mike Kamp
Rockt de P bij de Ruben Hoeke Band
De Bassist + 27-09-2018 09:09
In De Bassist #46, oktober - december 2018, lees je hoe Mike Kamp van edelbassen en slappen opschoof naar flatwounds en een P. Hoe hij het pluche van het theater inruilde voor een busje en de blues.

Voor vele muzikanten - en zeker voor de lezers van zusterblad Gitarist - is Ruben Hoeke geen vreemde. Hij eindigt steevast hoog in diverse categorieën in de jaarlijke Gitarist Poll. Maar ook in De Bassist kwam hij voorbij. Zijn overleden vader Rob Hoeke liet pianotracks na en samen met zijn drummende broer Eric heeft Ruben deze van bas, drums en een beetje gitaar voorzien. Ruben op bas inderdaad.

Vorig jaar zat Ruben 25 jaar in het vak en hij besloot dat te vieren met een tour langs grote podia, met het eerste - twee uur durende - livealbum van De Ruben Hoeke Band tot gevolg. Daarop is het de kersverse bassist Mike Kamp, die voor de lage tonen zorgt.

In DB #45 plaatsten we een recensie:
'...en dan is er het basspel van Mike Kamp. Met een heerlijke ruige knor, zit hij superstrak op Eric, om af en toe melodieus tegen de gitaar in te gaan. Zijn knor mixt heerlijk met de gitaarsound, terwijl het in diverse powerballads mooi warm is.' 

Waar? Oordeel zelf!En een compilatie:

 

De Bassist met het interview met Mike Kamp is te koop in de betere tijdschriftwinkel in Nederland en België tot half december 2018.

Je kan De Bassist ook los voor € 7,50 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 14,50. Dan krijg je maar liefst drie edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99.Klik hier

Klik hier om al onze aanbiedingen te zien